• Forside
 • Erhverv
 • Frisør i verdensklasse åbner i Skagen – Skawboen vender hjem
01 februar, 2023 Erhverv

Frisør i verdensklasse åbner i Skagen – Skawboen vender hjem

Efter 10 år blandt nogle af verdens dygtigste frisører, makeup artister og pulsen i det trendy København, vil Kamilla Hesselholt åbne frisørsalon i hjembyen Skagen.

Med rygsækken fuld af erfaring, åbner Kamilla ”Hesselholt Hair & Makeup Studio” på Skagavej, ved siden af BeautyByMunks nye lokale. Et studie, som ikke bliver en frisørsalon i traditionel forstand, men også et kreativt univers, hvor frisører, make-up artister og elever via kurser, kan dele viden og erfaring, for at højne frisørfaget i Skagen og omegn.

Dit hår, mit cv

For Kamilla er det vigtigt at kunderne forlader ”Hesselholt Hair & Makeup Studio” med det bedst mulige resultat, skræddersyet til den enkelte. ”Vi kender alle følelsen af at sætte sig i frisørstolen med krydsede fingre. Det kræver tillid. Og den tillid vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at leve op til, både for kundens skyld, men også min egen. Hver frisure er jo min omvandrende reklame”.

Kamilla har gennem sine 10 år i København blandt andet arbejdet ved Stuhr, som lægger stor vægt på hele tiden at videreuddanne deres medarbejdere. Udover at have udvidet sit CV med diverse kurser i ind- og udland, inden for blandt andet komplicerede farve- og klippeteknikker, har Kamilla også selv været vært for sådanne events. Kamilla har nemlig i sin tid hos Stuhr stået i spidsen for Stuhr Interschool, hvilket er et hold af kreative artister, som står for videreuddannelse af erfarne frisører via shows og workshop.

Senest svingede Kamilla saksen hos det anerkendte Wooma, som er særligt kendt for balayage og babylights (som begge er teknikker til at lysne håret) samt extensions og komplette styles med hår og make-up. I sin tid hos Wooma stod flere af landets kendisser dagligt i Kamillas kalender og mange aftener blev brugt til at klargøre dem til den røde løber.

Kamilla har deltaget ved flere kurser end hun kan huske, men blandt de vigtigste var kurserne på Vidal Sassoon i London, som afholder de mest anerkendte og tekniske klippekurser i verden. Der bliver blandt andet lagt særligt vægt på forståelse af hovedets facon, klippe-grader samt finger- og saksepositioner.

Med alle kurserne i bagagen, er der stort set ikke et område som Kamilla ikke har specialiseret sig indenfor. Så uanset om du ønsker en kort frisure, en page, herreklip, balayage, extentions, fuld farve eller har krøller, så er Kamilla kvalificeret til at tage kærlig hånd om dit hår.

Hår er ikke bare hår

Ifølge Kamilla er håret vores bedste accessory. Vi bærer det hver dag og det er en kæmpe del af vores identitet og selvværd. Man kan forvandles og mulighederne med farver, klip og extensions er endeløse. ” Det er vigtigt for mig, at kunden føler sig hørt. Jeg ønsker at han/hun skal gå ud af døren, med følelsen af, at være blevet en smukkere udgave af sig selv”.

Kamilla finder stor tilfredsstillelse ved at booste andre folks selvværd.

”Det bedste jeg ved, er når jeg har lagt sidste hånd på værket, og blikket i kundens øjne afslører, at de bliver glade af at se sig selv i spejlet. ”

Jeg elsker at lære – og at lære fra mig

Udover at Kamilla åbner en ny frisørsalon i byen, vil hun fortsætte med at udleve sin passion for at videreuddanne frisører og tage elever i lære. Samtidig vil hun stadig selv deltage i kurser rundt omkring i verden, og benytte hendes store netværk til afholdelse af kurser og workshops i Skagen.

”Jeg er en stor nørd. Jeg brænder for mit fag og motiveres af at udveksle viden med mine kollegaer. Frisør- og makeup-faget er så komplekst, at man i mine øjne aldrig bliver ´færdigudlært’. Så når jeg underviser, holder kurser eller er censor til en svendeprøver, så tilegner jeg selv ny viden. Og det er dét, der driver mig. ”

Kamilla ønsker at blive en del af et fællesskab blandt frisørerne i Skagen. Et fællesskab, for alle dem, som sætter en ære i kunsten i arbejdet med hår, som forhåbentligt vil inspirere en masse unge mennesker med samme passion.

”Jeg har et mål om at tage frisørfaget til nye højder og skabe en platform hvor den nye generation af frisører ikke behøver at forlade hjemegnen, for at tilegne sig den nyeste viden. ”

Kamilla samler på kollegaer med passion, så derfor vil man også møde Rikke Høj i salonen, som skal være en stor del af ”Hesselholt Hair & Makeup Studio”. Rikke er udlært hos en anerkendt frisør i Århus og har tidligere erfaring med undervisning og videreuddannelse af andre frisører. Rikke er stolt af sit håndværk, hun er en stor perfektionist og hun går aldrig på kompromis med detaljerne.

Miljøbevidste produkter

Både stylingsprodukter samt farvedelen af frisørfaget, som Kamilla i øvrigt brænder særligt for, rummer kemiske produkter som kan være skadelige. Derfor vil man i ”Hesselholt Hair & Makeup Studio” blive behandlet med produkter, hvor unødig kemi er fjernet. ”Jeg er selv blevet allergisk overfor nogle ingredienser. Det har øget min bevidsthed om den kemi vi udsætter os selv, hinanden og miljøet for. Derfor bruger jeg kun produkter, hvor al unødig kemi er fjernet, men som ikke går på kompromis med produktets egenskab. ”

Åbning og booking

Kamilla og Rikke åbner dørene til ”Hesselholt Hair & Makeup Studio” tirsdag d. 14. februar på Valentins dag. Hvis du ønsker at overøse dig selv eller en du holder af med masser af kærlighed og forkælelse, så book en tid nu på: www.hesselholt.dk

Følg dem på
Instagram: Hesselholtstudio
Facebook: Hesselholtstudio

Kamillas highlights:

 • 2012) Bronze ved Verdensmesterskaberne i Milano
 • 2013) Guld ved DM i skills, langthårsopsætning
 • 2013) Udlært ved Salon Sejer i Skagen
 • 2013-19) Stuhr Lyngby – Educator
 • 2013-19) Stuhr Interschool
 • 2016) Sine Ginsborg Make-up School – Makeup artist
 • (2017) Lóreal Color Master – Specialiseret i farveteknikker
 • 2018-nu) Skuemester / Censor ved svendeprøver
 • 2019-22) Wooma – Educator
 • 2023) Hesselholt Hair and Makeup Studio, Skagen