02 februar, 2023 Nyheder

Frederikshavn Kommune har vedtaget ny skolestruktur

Onsdag aften vedtog byrådet i Frederikshavn Kommune en ny skolestruktur. Den betyder, at skolerne nu består af ti skoler i stedet for fire skoledistrikter.

Skolerne i Frederikshavn Kommune går nu fra at være inddelt i fire skoledistrikter til at bestå af ti skoler med hver sin skoleleder og hver sin bestyrelse fra 1. august 2023. Den beslutning vedtog byrådet på byrådsmødet onsdag aften.

Beslutningen er taget efter afholdelse af dialogmøder og en høringsproces, hvor skolebestyrelserne, de faglige organisationer og offentligheden har haft mulighed for at komme med betragtninger og ønsker.

“Det er et enigt byråd, som har taget beslutningen på baggrund af en god demokratisk proces. Vi har lyttet til borgernes ønsker, og nu får vi en skolestruktur, som tager udgangspunkt i en stærk forankring i de forskellige lokalområder. Vi tror på, at det giver et lokalt engagement, som vil gavne børnene.”

borgmester Birgit S. Hansen

De ti skoler får samme fysiske placering som hidtil. Der er altså ingen skoler, som skal lukkes, og ingen elever, der skal flyttes.

Her er den nye fordeling af skolerne

Her er en liste over de ti skoler. En skole kan dække over flere matrikler, men den har én og samme skoleleder.

·       Torslev Skole

·       Hørby og Dybvad Skole

·       Sæby, Sæbygaard og Stensnæs Skole

·       Frydenstrand Skole, Heldagsskolen og Modtagercentret

·       Nordstjerneskolen

·       Bangsbostrand og Gærum Skole

·       Ravnshøj Skole

·       Strandby Skole

·       Ålbæk Skole

·       Skagen Skole

Den nye skolestruktur træder i kraft 1. august 2023, og i den kommende tid bliver bemandingen af skoleledelserne fastlagt.