17 oktober, 2021 Kultur

Foredrag: Hekseprocesser i Nordjylland

Tirsdag den 26. oktober kan du komme med på en fascinerende tidsrejse på Kystmuseet Skagen, når Kystmuseets arkivar Erik S. Christensen fortæller om hekseprocesserne i Nordjylland.

Vores historie er et langt stykke af vejen præget af religiøse begivenheder. 
Lige fra overgangen til kristendommen i vikingetiden og i de dramatiske århundreder, som fulgte derefter. 

Tirsdag den 26. oktober kl. 18:30, kan du komme med til et spændende foredrag på Kystmuseet Skagen om hekseprocesserne i Nordjylland.  Foredraget, som tager udgangspunkt i lokale begivenheder, er baseret på arkæologiske fund og skriftlige kilder. Med afsæt i disse vil arkivar Erik S. Christensen belyse nogle af de dramatiske historier, som har udspillet sig på Vendsyssels østkyst.

Har Harald Blåtand spillet en rolle heroppe i forbindelse med statsdannelsen i Danmark og kristningen af Danerne? Drog danskerne også til det Hellige Land for at bekæmpe muslimerne i 1100-tallets slutning? – og kan det virkelig passe at vi også her på egnen kastede troldfolk på bålet i Guds navn i 1600-tallet? Det og meget mere vil Erik S. Christensen fortælle om den 26. oktober

Billetter til foredraget kan købes online på Kystmuseets webside eller på Kystmuseet Skagen for kr. 150. Inkluderet i billetten er en sandwich samt en vand/øl, og billetten gælder også til Kystmuseets åbne afdelinger i en uge fra arrangementets dato. 

Læs mere her: https://bit.ly/3lNlGjT