06 november, 2021 Nyheder

En ægte julehistorie fra Skagen

Juleudsmykningen i Skagen har gennem flere år bestået af lysende juleengle, som signalerer kvalitet og æstetik for byen. Gennem flere år har de erhvervsdrivende, turister og lokale dog også ønsket sig mere lys i midtbyen.

Det var udgangspunktet da formanden for Skagen Handel, Mads Reimer Andersen og formand for juleudsmykningen Peter Knudsen, sidst i august mødtes med et af landets førende juleudsmykningsfirmaer. Det stod dog hurtigt klart, at skulle der leveres noget i år, så havde man én uge til at beslutte sig, og prisen var næsten helt op til stjernerne.

Juleformand Peter ville dog ikke lade sig begrænse, han havde indhentet tilladelse hos kommunen til at opsætte julestjerner i gågaden/Havnevej og med gode kontakter og sponsorat af stålet fra Karstensens Skibsværft, fik han fabrikeret 100 stjerner, som nu ”blot” manglede lidt pynt, opsætning og strøm.

Julebelysningsformand Peter sammen med bestyrelsesmedlem Vivie.

Med hjælp fra medlemmer og bestyrelsen af Skagen Handelsstandsforening, iværksatte Peter workshops på McKnudsens overdækkede terrasse. Her blev der lavet workshops morgen og aften, og resultatet er nu at finde i gågadens lygtepæle.

“Prisen. Tjae ca. 1/10 af indkøbsprisen hos det officielle juleudsmykningsfirma. Så er der tilføjet en stor portion ihærdighed, samarbejde, lokal hjælp og opbakning. TAK til alle, jeg håber I vil nyde det ligeså meget som jeg.”

Mads Reimer Andersen – Formand for Skagen Handel