04 april, 2023 Det sker

Antik-, Kunst- & Designmesse i Skagen i påsken

Skagen Kultur- og Fritidscenter danner skærtorsdag og langfredag atter rammen om en spændende antik-kunst-design messe.

Det er som de seneste mange år Laila Holt og Benny H. Bederholm fra Tversted, der arrangerer den populære kvalitetsmesse med cirka 30 stande.

– Vi er rigtig glade for at lave messe i Skagen, hvor vi altid er blevet godt modtaget. Såvel udstillere som publikum kender os og ved, at vi altid kommer med det bedste inden for det, vi kender som antik, kunst og design.

– Det er ikke et loppemarked, for det er tiden løbet fra. Folk vil have en god oplevelse og noget flot og spændende at se på. De vil have kvalitet, og det leverer vi med cirka 30 flotte stande.

På standene vil publikum blandt meget andet opleve et flot fadølsanlæg fra tyske Karlsruhe. Det er ifølge arrangørerne fra før 1900 og lavet af Majolica, som er blikglaseret keramik dekoreret i farver på en hvid baggrund.

– Vi kan yderligere præsentere et gammelt fransk vinbonde-ur, en gammel østrigsk karruselhest, en dansk produceret knallert, en meget flot Mobilette årgang 1955, samt masser af flotte maritime ting.

Den meget spændende maler Mona Hering fra Aars er en anden af udstillerne, som i øvrigt kommer fra hele landet. Af lokale deltagere er den meget dygtige trædrejer Michael Pedersen fra Kreative Vendelboer, der har base i Uggerby.

– Der kommer mange samlere til vores messer, og de kommer langvejs fra. De ved nemlig godt, at der er noget at rejse efter, og spisestederne i Skagen nyder også godt af de mange gæster, vi trækker til byen.

– Vi kan blandt andet også præsentere sjældne ting helt tilbage fra Fajancefabrikken Aluminia, der var en dansk fajancefabrik, som eksisterede 1863-1969. Aluminia købte Den kongelige Porcelænsfabrik i 1882, og blev i 1969 opslugt af porcelænsfabrikken. Produktionen fortsatte dog i mindre omfang under navnet Royal Copenhagen.

– På messen er også en opkøber af guld og sølv, som gerne vurderer det, publikum medbringer.

Antik-, Kunst- og Designmessen i Skagen Kultur- og Fritidscenter Kirkevej 19 har åbent skærtorsdag klokken 10-17 og langfredag klokken 10-16.