• Forside
  • Nyheder
  • Anmeldelse: Det er langt fra kun geografisk at Restaurant De2Have ligger helt i toppen
07 juni, 2023 Nyheder

Anmeldelse: Det er langt fra kun geografisk at Restaurant De2Have ligger helt i toppen

Fredag aften havde vi fornøjelsen af at besøge Restaurant De2Have hvor Casper Kjær og hans team af dygtige fagfolk i april overtog Danmarks nordligste restaurant.

Vi var fire personer i vores selskab og vi var så heldige at få en af husets mange, vidunderlige vinduespladser. Dette skal man uden tvivl gå efter og måske ligefrem forespørge omkring, da udsigten fra Restaurant De2Have er intet mindre end vidunderlig!

Vel til bords blev vi introduceret til restaurantens koncept samt sæson menuen, ligesom at vi hurtigt blev tilbudt et glas isvand til at fordøje den smukke cykeltur ud mod Grenen.

Hos Restaurant De2Have skifter de løbende menuen så den dels passer til årstidens friske og fortrinsvis lokale råvarer samt for at man med jævne mellemrum kan vende tilbage til restauranten for at få nye smagsoplevelser.

Sæson menuen består altid af 6 retter – en forret, en mellemret, 2 hovedretter at vælge imellem, endnu en mellemret samt en dessert.

Man kan vælge mellem 1 og 5 retter fra menuen og ønsker man en helaftensoplevelse tilbyder de snacks med champagne, 5 retters menu og tilpasset vinmenu til en favorabel pris.

Vi starter aftenen ud med en snack

Valget faldt for de fleste i selskabet på enten 4- eller 5 retter og vi kom således hele den indbydende menu igennem i løbet af aftenen.

Denne aften havde køkkenet taget sig tid til at lave lidt syndige snacks til os. Dette fås normalt kun ved køb af helaftensoplevelsen som beskrevet ovenfor, men da vi skulle fejre en hel speciel dag valgte køkkenet at forkæle os lidt ekstra.

De lækre snacks blev serveret kort efter at vi havde bestilt vores mad og drikke. Det var en virkelig lækker overraskelse og en fantastisk start på hvad der tegnede til at blive en god aften.

Aftenens snack.

Da snacken blev ryddet af bordet fik vi en kurv med hjemmebagt surdejsbrød og lækkert hjemmekrydret smør.

Forret

Herefter var det blevet tid til forretten.

Denne bestod af friske, hvide asparges, rejer og hjemmerørt sauce hollandaise.

En god forret som var sat godt sammen og som passede perfekt i størrelsen.

Det smagte pragtfuldt – ikke for gennemtrængende eller voldsomme smage, men derimod var retten vel afstemt.

Aftenens forret

Mellemret

Efter en kort pause til at sunde sig var det tid til det vi har valgt at kalde en mellemret.

Mellemrettens komponenter var en hjemmebagt vaffel, rogn og agurk.

En let ret som faldt i god smag.

Mellemret

Hovedretterne

Som tidligere beskrevet kunne vi vælge imellem to forskellige hovedretter – en med fisk og en med kød.

Hos vores bord var der to der sprang på fisken mens de to øvrige valgte kødet.

Fisken

Fiskerettens hovedkomponenter bestod af kuller, selleri samt en muslingesauce – hertil blev der serveret små fine kartofler.

Hovedret – fisk

Kødet

Kødrettens hovedkomponenter bestod af et mørt stykke kalvekød serveret med ovnbagte gulerødder, gulerodspuré sam en trøffelsauce – hertil de selvsamme små fine kartofler som også blev serveret til fiskeretten.

Hovedret – kød

Alt i alt to velkomponerede hovedretter, hvor de der valgte fiskeretten dog godt kunne ønske sig lidt mere kuller – men smagene var vel sammensatte og portionerne ellers velproportioneret uden at det blev for meget.

Mellemret – ost

Nu er vi kommet til det punkt på aftenen som delte vandene i vores selskab – ost eller ingen ost.

Denne mellemret er nemlig særligt tilegnet osteelskerne derude – og netop osteelskere kan roligt begynde at glæde sig.

Retten bestod nemlig af en ganske særlig brie – en Brie De Meaux som er anerkendt som den bedste brie i verden og kaldes “Briernes konge”.

Udover selve brien bestod retten af en solbærkompot samt et stykke ristet surdejsbrød.

Mellemret – ost

Dessert

Aftenen nærmede sig sin afslutning, men inden da manglede vi naturligvis desserten.

Desserten bød på noget der fik tankerne i retning af en klassiker – nemlig Pære Belle Helene.

Retten bestod af en bund af syltede pærer med crumble. Herpå lækker chokolade og lækker, cremet vaniljeis. På toppen var den smukke, hjemmelavet krone sat på værket.

I vores selskab var der delte meninger om desserten… Alt i mens at de fleste syntes om den, mente en i selskabet at det hurtigt blev for meget sødme med de syltede pærer.

Alt i alt var vi nu meget godt tilfredse og man må sige at aftenen sluttedes af med manér med dette smagfulde kunstværk.

Dessert

Det samlede indtryk

Alt i alt sad vi glade, mætte og frem for alt tilfredse tilbage efter en god og velsmagende aften hos Restaurant De2Have.

Der var ganske få ting at sætte fingeren på undervejs og flere af disse kan også være en smagssag – Vi har jo trods alt forskellige smag og det er derfor også helt naturligt at der er forskellige lav- og højdepunkter i løbet af en pragtfuld aften som denne.

Betjeningen var hele vejen igennem fra vi gik ind- til vi gik ud ad døren helt i top og vi følte os tilpas og velkommen hele vejen igennem.

Vi fravalgte vinmenuen i vores selskab, men fik ved hjælp af vores tjener alligevel afstemt det vi drak så det passede med de retter vi spiste.

Selv var Casper Kjær der driver restauranten og som ellers står ude i køkkenet og kreere de indbydende og velsmagende retter inde for at byde os velkommen og senere inde for at høre om vi havde haft en god aften.

Vi vender uden tvivl tilbage til Restaurant De2Have inden længe for flere gode smagsoplevelser.

Anmeldelse: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5 ud af 5 stjerner)

Mandag trådte en ny sæsonmenu i kraft med retter som, smager, dufter og syner af sommer og sol – læs mere om den nye menu lige her.

OBS: Ovenfor læser du vores egen uforbeholdne meninger – vi betalte med største glæde fuld pris for den herlige aften hos Restaurant De2Have og ingen har haft redigeringsret eller lignende i denne anmeldelse!