26 oktober, 2022 Det sker

Ålbæk Julemarked – et af landets hyggeligste

Fem weekender i november og december bliver der skruet maks op for julehyggen i Ålbæk, hvor badehotellets have danner rammen om årets julemarked.

Ålbæk Julemarked åbner første gang fredag 11. november kl. 14, hvor borgmester Birgit S Hansen holder åbningstale og Børnehuset Ålbæk synger julen ind. Der bliver også lejlighed til at møde julemanden. I haven ved Ålbæk Badehotel vil du finde over 20 julepyntede boder med julegaver, julepynt, juleknas og julegløgg – og masser af julehygge. I resten af Ålbæk vil butikkerne holde åbent helt til kl. 17.30 – og supermarkederne holder åben til klokken 21.00.

Det er Ålbæk Handels- og Håndværkerforening sammen med en stor skare af frivillige, der står bag julemarkedet, som er blevet en fast tradition. Ganske vist måtte man springe over 2020 på grund af corona-pandemien, men allerede sidste år var julemarkedet tilbage, selv om der stadig var restriktioner. I år er arrangørerne klar til at trykke hårdt på jule-speederen og sætte fuld fart på julehyggen.

“Vi ved godt, at vi står midt i en energikrise og en galopperende inflation, og ja, vi skal alle sammen spare. Men vi har besluttet, at de svære tider ikke skal ødelægge julestemningen her i Ålbæk. Og da vi profilerer os som Lysets Landsby, så tænder vi alle julelys på julemarkedet i fem weekender her op til jul. Så må vi skrue ned for blusset resten af året”, siger Ulla Mosich fra Ålbæk Badehotel, der er en af ildsjælene bag julemarkedet.

Ålbæk Julemarked, der i det seneste ”normal”-år, 2019, tiltrak 13.000 gæster fra hele Vendsyssel og resten af landet, har i år indført en beskeden entré på 20 kr. for en hel weekend. Betalingen gør det muligt at fastholde den høje kvalitet af underholdning i de fem weekender. I den første weekend, 11.-13. november, kan du således nyde koncerter med Tina Siel & Knud Erik Thrane samt Sæbygarden. Weekenden efter kan du opleve sangduoen Jeanet og Rune Møller Nielsen, inden mikrofonen lørdag 26. november bliver givet til Johnny Hansen.

I de mange boder vil der ud over julepynt og julegaveinspiration også være lækkerier til hals og gane, lige som det vil være oplagt at nyde en frokost på et af Ålbæks spisesteder.

– Jeg vil gerne bruge lejligheden til at sige en stor tak til de mange frivillige, der har meldt sig til at give en hånd med på julemarkedet. Det er Ålbæk Handels -& Håndværker forening, der står bag arrangementet, og vi glæder os så meget til at få gæster – både lokale og folk langvejs fra.”

Ulla Mosich