28 September, 2024 Nyheder

Skagen Redningsstation: Udkald midt i sommerfesten

Lørdag eftermiddag var Skagen Redningsstation i fuld gang med deres årlige sommerfest, hvor stationens mandskab og deres familier var samlet til mad, hygge og samvær.

Sommerfesten er en årlig tradition, hvor redningsstationen viser taknemmelighed overfor familiernes støtte gennem årets udfordringer og indsats.

Midt i festen blev den hyggelige stemning dog afbrudt for en stund, da et opkald fra JRCC (Joint Rescue Coordination Centre) krævede handling.

Skagen Havn havde kontaktet JRCC efter at have observeret flere dykkere tæt på havneindsejlingen.

Havnevagten vurderede situationen som farlig, da dykkerne befandt sig i nærheden af havnens trafik, hvor både sejl- og motorbåde løbende sejler ind og ud.

For at sikre dykkernes sikkerhed blev der hurtigt sendt tre mand afsted i FRB08 (stationens hurtiggående redningsbåd), for at advare dem om risikoen ved deres placering.

Da redningsfolkene nåede frem og fik forklaret situationens alvor, var dykkerne meget forstående.

Selvom de ikke befandt sig direkte i selve indsejlingen, dykkede de langs stensætningerne, hvilket stadig medførte potentielle farer i forhold til skibstrafikken.

Efter en god dialog og oplysning om risikoen, valgte dykkerne at afslutte deres aktivitet i området.

Med opgaven løst, vendte redningsmandskabet tilbage til stationen, hvor de kunne fortsætte sommerfesten med deres familier og nyde resten af dagen i selskab med dem, der støtter dem hele året rundt.

Dette udkald var endnu et eksempel på, hvordan Skagen Redningsstation er klar til at rykke ud for at sikre sikkerheden i såvel Skagen Havn som farvandene som omgiver os – selv midt under en hyggelig sammenkomst med familien og kollegerne.