• Forside
  • Nyheder
  • Reddere fra Skagen kom Sejlbåd i Havsnød til undsætning
09 August, 2024 Nyheder

Reddere fra Skagen kom Sejlbåd i Havsnød til undsætning

Tidligere i dag omkring middagstid, blev redderne fra Skagen Redningsstation kaldt ud til en opgave, der krævede både erfaring og hurtig handling.

En sejlbåd med en familie ombord befandt sig i alvorlige vanskeligheder på havet, og en redningsaktion blev derfor straks iværksat.

Redningsstationen modtog meldingen om, at sejlbåden både havde motorproblemer og samtidig havde fået noget i skruen, hvilket gjorde dem ude af stand til at manøvrere.

Kombineret med uvejret var det en dårlig og ikke mindst farlig kombination.

For at yde den nødvendige hjælp blev redningsbåden FRB08 hurtigt søsat, og kursen blev sat mod det nødstedte fartøj.

Da redderne nåede frem, blev en af dem straks overført til sejlbåden for at sikre en slæbeline.

Redderen kunne imidlertid hurtigt konstatere, at hjælpen ikke kunne være kommet på et bedre tidspunkt.

Manden ombord forklarede, at familien var sejlet fra Sverige, men den urolige sø havde sat sit præg på resten af besætningen, som lå søsyge i deres kahytter.

Efter en veludført operation, hvor redningsmændene fik sejlbåden sikkert i havn samt til kaj, kunne en taknemmelig familie igen finde ro.

Redningsmændene tog sig derefter tid til at tanke redningsbåden op og sørge for, at alt udstyr var i orden og klar til næste opgave, inden det blev tid til en velfortjent kop kaffe til at gå på weekend på.

Denne hændelse er et stærkt eksempel på det vigtige arbejde, som redningsstationens reddere udfører på havet omkring Skagen.

De står klar til at hjælpe alle, der måtte komme i vanskeligheder på havet, uanset tid og sted.