• Forside
  • Kultur
  • 2022 slog alle rekorder på Nordjyllands Kystmuseum
17 januar, 2023 Kultur

2022 slog alle rekorder på Nordjyllands Kystmuseum

Nordjyllands Kystmuseum har netop gjort gæstetallene op for 2022, og på trods af en markant inflation i ind- og udland så overgik museumsåret alle forventninger med en vækst på i alt 31% for Kysmuseets afdelinger i forhold til 2021.

Fremgangen i 2022 skyldes i særdeleshed en flot fremgang i cruise- og skolebesøg især i Skagen, men museet kan også glæde sig over, at der generelt var flere gæster, som fandt vej til Kystmuseet både i højsæsonen og i ydersæsonen.

De seneste par år har været mildest talt udfordrende for de danske museer dels i form af Corona-pandemien, som brød ud i 2020, dels i form af den stigende inflation, som ramte verdenssamfundet i 2022, og som stadig gør sig gældende her i starten af 2023.

I det danske kulturlandskab har der været nogen bekymring for, om inflationen ville have en dæmpende effekt på kulturforbruget, men nu hvor de fleste danske museer har gjort gæstetallene op for 2022, så ser det modsatte heldigvis ud til at være tilfældet.

Hos Nordjyllands Kystmuseum kan man glæde sig over et særdeles flot museumsår i 2022 med i alt 52.978 gæster på alle Kystmuseets afdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby, hvilket er en fremgang på 31% i forhold til 2021.

Til sammenligning var der 35.615 gæster, som besøgte Kystmuseet i 2019, det vil sige året før Corona-pandemien.

Fremgangen i 2022 skyldes især en markant vækst i cruise- og skolebesøg på Kystmuseet Skagen. Her har det rekordstore antal cruiseanløb i Skagen givet mange glade cruisegæster, men antallet af skolebesøg har også overgået alle forventninger med en fremgang på 86% i forhold til 2021.

Herudover viser gæstestatistikken, at der generelt har været flere museumsgæster, som har fundet vej til Kystmuseet i løbet af 2022 ikke kun i højsæsonen men også i ydersæsonen.

Væksten i 2022 glæder Henrik Gjøde Nielsen, direktør for Nordjyllands Kystmuseum, der udtaler:

”Blandt de fornøjelser årsskiftet altid giver er optællingen af besøgstal for det netop afsluttede år. Det var særdeles glædeligt at konstatere, at Nordjyllands Kystmuseum har haft en rekordfremgang på 12.522 ordinære besøgende i 2022 i forhold til 2021. Hertil kommer så frigængere, kulturmiljøbesøgende mv. Fremgangen skyldes øget markedsføring og et effektivt strategisk PR-arbejde samt et fortsat højt aktivitetsniveau med spændende formidlingstilbud, nye udstillinger og aktiviteter på Kystmuseets afdelinger i Skagen, Frederikshavn og Sæby. En stor ros skal også sendes til vores dedikerede medarbejdere og frivillige, der alle gør en stor og helhjertet indsats året rundt for at give museumsgæsterne de bedste oplevelser, når de besøger os. Kystmuseets nye årsprogram for 2023 er lige på trapperne, så vi glæder os til at byde velkommen til endnu et spændende år med en bred vifte af museumsoplevelser.”