• Forside
  • Kultur
  • WALKING LANDSCAPES SKAGEN – 10 kunstnere, 10 vandringer, 10 dage
30 august, 2021 Kultur

WALKING LANDSCAPES SKAGEN – 10 kunstnere, 10 vandringer, 10 dage

I Skagen d. 30. aug.- d. 8. sept. 2021

10 kunstnere vandrer gennem Skagen. Én kunstner hver dag i 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i det nordjyske landskab og inviterer publikum til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

De 10 kunstnere har en særlig relation til Skagen. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i områdets særlige natur, myter, stemninger og hemmeligheder.

De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, fotografi og arkitektur. Og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. En performance, en sand-dans, et møde, en tegning, en installation…

Opdagelsesrejser i og omkring Skagen

Kunsten har altid forholdt sig til natur og landskaber, både i de klassiske landskabsmalerier, i land art og meget mere, men hvordan forholder nutidskunstnere sig til landskabet i en kontekst af klimaforandringer, nedbrydelse af naturen og en ændret bevidsthed om vores egen rolle?

For kunstnerne er vandringen et refleksionsrum, en kortlægning og en opdagelsesrejse. Et frirum med højt til himlen og plads til eksistentielle spørgsmål og højtflyvende tanker, akkurat som den har været for mange af os i en tid, hvor verden, som vi kender den, har været lukket ned.

Til sammen skaber de 10 kunstnere en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af de skawske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

Følg med

Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook. Eller se mere på hjemmesiden om, hvordan og hvornår du kan vandre med kunstnerne i landskabet:

www.metropolis.dk

Facebook @Walking Landscapes

OM WALKING LANDSCAPES

Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber i 12 kommuner over hele landet. Projektet er i Skagen 30. aug.-8. sept. og fortsætter til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune, i alt 140 dage.