• Forside
  • Kultur
  • Visolation – En kunstvideo om tiden, der aldrig var
07 februar, 2022 Kultur

Visolation – En kunstvideo om tiden, der aldrig var

Kulturhus Kappelborg i Skagen lægger lokale til visningen af kunstvideoen Visolation i uge 7 og 8.

Værket er et samarbejdsprojekt mellem kunstnerne Ove Bering, grafik, Peter Boesen og John Nørgaard, digte samt Viggo Steincke, musik.

Udstillingen kan opleves fra lørdag d. 12/2 til d. 26/2. 2022 og mandag d. 14/2 kl. 16:00 kan du møde kunstnerne ved udstillingen. Onsdage lukket.

Med Visolation har disse kunstnere ønsket at italesætte den tid, vi har været igennem og nu langt om længe er på vej ud af.

Sproget er en symbiose af poesi, billede og musik, som skal italesætte tiden, der aldrig var.

’Den oplevelse jeg havde, da jeg mixede musikken i studiet, skiftede grundlæggende karakter, da Visolation som værk tog form,’ udtaler Viggo Steincke.

’Det var som om, at poesien og grafikken tilføjede flere toner til musikken. Musikken løftede sig, uden jeg rørte en finger,’ siger han.

’Jeg ved de andre har det på samme måde. Ved at arbejde med de forskellige udtryk sammen, sker der noget uforklarligt. Det er trygt og godt, at alt ikke er faktabaseret,’ afslutter Steincke.

Visolation er opbygget af seks tableauer med flydende overgange, som skifter fokus mellem ’jeg’, ’du’ og ’vi’.

Menneskets isolation og ensomhed er et af kunstens gennemgående temaer. Det er blevet forstærket i denne periode, som vi nu forhåbentligt bevæger os ud af.

Det er kunstnernes håb, at projektet kan medvirke til reaktivere og gentænke vores forhold til omverdenen og til de mennesker, som vi er tæt på, lever med og færdes iblandt.

Visolation, der har en varighed på 18 minutter, er støttet af Region Nordjyllands Kulturpulje.

Se mere på www.kappelborgskagen.dk