• Forside
  • Nyheder
  • Vejarbejdet på hovedvejen gennem Skagen er i fuld gang søndag morgen
10 september, 2023 Nyheder

Vejarbejdet på hovedvejen gennem Skagen er i fuld gang søndag morgen

Allerede fra de tidlige morgentimer i dag, søndag d. 10. september er de hårdtarbejdende arbejdere i gang med at fræse asfalt af i det centrale Skagen.

Dette resulterer også i adskillige omkørsler og lukkede veje i store dele af byen – kør derfor hjemmefra i god tid i de kommende dage og uger.

Vejarbejdet vil vare cirka tre uger. I de kommende uger skal der således lægges ny asfalt på hovedvejen fra omkring Shell og ned til dér hvor Sct. Laurentii vej går over fra asfalt til brolægning, ikke så langt fra Skagens museum og Toppen af Danmark.

Det er Vejdirektoratet som står for vedligeholdelsen af hovedvejen.

Vejdirektoratet udskifter cirka fire kilometer asfalt på Frederikshavnsvej, Chr. Xs Vej og Sct. Laurentii Vej i Skagen by. Arbejdet begynder søndag den 10. september og vil vare omkring tre uger.

Først vil den gamle belægning blive affræset. Herefter udføres der lokale reparationer af det underliggende bærelag, hvorefter der bliver lagt et nyt lag asfalt. Der vil blive sat punktum for arbejdet med nye vejstriber.

Information til trafikanter og vejens naboer

Vejarbejdet bliver udført i dagtimerne. Det er opdelt i tre etaper, og arbejdet kan flytte frem og tilbage mellem etaperne.

På den første etape, som ligger vest for rundkørslen, bliver der opsat trafiklys til at styre trafikken.

På anden etape, som ligger mellem rundkørslen og Buttervej, kommer der omkørsel via Kattegatvej og Buttervej.

På tredje etape fra Buttervej til brostensbelægningen på Sct. Laurentii Vej vil der være omkørsel via Buttervej og Skagavej.

SMS-varslinger til beboere

Colas, der er entreprenør, vil løbende udsende SMS-beskeder til de berørte beboere med info vedrørende delspærringerne. Her vil der også stå kontaktoplysninger på entreprenøren.

Entreprenøren vil forsøge at minimere afspærringerne mest muligt under hensyntagen til både vejarbejdets fremdrift og adgang til de handlende på strækningen.

Beboere langs Chr. Xs Vej og Sct. Laurentii Vej opfordres til at parkere deres biler på sidegader ved spærring til deres ejendomme. Har man særlige behov, kan man kontakte entreprenøren.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og beboere i området.