• Forside
  • Kultur
  • Vær med, når Nikolaj og Piloterne bryder lydmuren på Kappelborg
14 november, 2022 Kultur

Vær med, når Nikolaj og Piloterne bryder lydmuren på Kappelborg

Et af Danmarks mest dynamiske koncertbands gæster Skagen på lørdag, d. 19. november med en skøn blanding af nye og velkendte hits.

Musikken har altid fyldt i Nikolaj Christensens liv, lige fra han i hippie-barndomshjemmet som femårig underholdt med sin guitar, til han som 15-årig begyndte at skrive sine egne sange. Og siden 1990 har han været aktuel på koncertscenerne med sit band Nikolaj og Piloterne. Lørdag 19. november kan de opleves på Kappelborg.

Nikolaj Christensens karakteristiske rå stemme, hans gribende tekster og et fantastisk energifyldt sceneshow har været bandets signatur. Sangene lægger sig i den amerikanske tradition for at krydse rock og blues med navne som Bruce Springsteen, Steve Earle og Thin Lizzys frontmand Phil Lynott som forbilleder. Det vil sige ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli og den gådefulde relation mellem mand og kvinde som et hovedtema.

Gennem den lange karriere har Nikolaj Christensen i perioder været væk fra musikken, rejst i udlandet, medvirket i film og spillet teater, bl.a. forestillingerne ’Killer Joe’ (1995) og ’As You Like It – Som man behager’ (1997) – begge instrueret af Peter Langdal – samt ’Nektar’ på Jomfru Ane Teatret i 2000. Men han er hver gang vendt tilbage til musikken.

Efter teaterkarrieren udgav Nikolaj Christensen i 2000 et opsamlingsalbum, der samtidig blev grundlaget for en omfattende turnévirksomhed med Piloterne. Her blev Nikolaj & Piloternes rolle som energisk liveband for alvor slået fast. Siden er det blevet til flere albums og talrige koncerter.

På lørdag kan du høre Nikolaj og Piloterne fyre raketten af til en koncert på Kappelborg, hvor der også bliver mulighed for en svingom på dansegulvet.

Billetter kan købes på: www.kappelborgskagen.dk