• Forside
  • Kultur
  • Udstillingsåbning: Broom Buzzems hos SKAL Contemporary
19 juli, 2021 Kultur

Udstillingsåbning: Broom Buzzems hos SKAL Contemporary

I uge 29, den såkaldte Hellerup-uge, strømmer feriegæsterne til Skagen, men for at nå deres endelige destination må de alle krydse hedens lysåbne landskab. I samme uge, den 23. juli 2021, åbner udstillingsstedet SKAL Contemporary soloudstillingen Broom Buzzems af Oskar Koliander, der tager afsæt i den uundgåelige hede og de mytologier og omstændigheder, som er forbundet der til. 

Skagen er et kontrastfyldt sted, men én ting er helt sikkert; heden er vejen ind til byen. I Broom Buzzems arbejder Oskar Koliander med heden som karakteristisk og nostalgisk landskab, der kræver menneskelig beskyttelse for fortsat at bestå. Broom Buzzems faciliterer kritiske samtaler om mennesket og naturen i relation til vores fælles kulturhistorie og den teknologi, vi er afhængige af i vores hverdag. Udstillingen inviterer indenfor i et modificeret hedelandskab af fortid, nutid og fremtid og ind i Kolianders fortolkninger af nogle af de myter og fortællinger, der knytter sig til heden og til Skagen. 

Om baggrunden for Broom Buzzems fortæller kurator Anne Møller Christensen:

“Heden er et forunderligt sted, der rummer mange følelser og enorme mængder nostalgi. Det er ikke ligefrem en overdrivelse at sige, at heden er definerende for en dansk, eller i hvert fald en jysk, selvforståelse, hvor de store vidder og evnen til at udnytte naturens (ringe) ressourcer til sidste dråbe er centrale. Vores teknologiske bedrifter i opdyrkningen af heden og udnyttelsen af dens ressourcer efterlader en række presserende spørgsmål om vores relation til den natur, som omgiver os, i en tid, hvor planeten er presset til sit yderste af vores higen efter komfort og velstand.” 

Gennem anvendelse af traditionelle og moderne håndværksmetoder undersøger Oskar Koliander menneskets relation til lyngen som materiale og vores teknologiske udvikling, der afspejler det kulturhistoriske landskab omkring heden og sætter det i forhold til livet i Skagen i dag, hvor nye teknologier, materialer og økonomiske perspektiver gør sig gældende. I Broom Buzzems inviterer Oskar Koliander os til at reflektere over sammenhængen mellem kulturel nostalgi og menneskets teknologiske og økonomiske værdier i relation til vores og naturens fælles historie. Udstillingen bevidner både vores teknologiske udvikling og håndværkstradition, samtidig med at den opridser forbindelser til en lang række mytologiske og kulturhistoriske narrativer før og nu. 

Broom Buzzems er støttet af Statens Kunstfond, Region Nordjylland, Frederikshavn Kommune og 15. Juni Fonden. Læs mere om platformen og det fulde program på www.skalcontemporary.dk 

 

ÅBNING

Åbningen finder sted 23. juli fra kl. 15.00-18.00. Alle er velkomne og der er fri entre, det eneste man skal huske er et coronapas.

 

UDSTILLINGSSTED

SKAL Contemporary

Skråvej 6F, 9990 Skagen

 

VISNINGSPERIODE

  1. juli 2021 – 19. september 2021