09 juli, 2024 Nyheder

Uddannelse i Frederikshavn starter alligevel op

Der har i over et år været arbejdet hårdt for at etablere UCN’s 2-årige service- og oplevelsesøkonomuddannelse i Frederikshavn kommune med start efter sommerferien. I sidste uge blev det meldt ud, at uddannelsen alligevel ikke blev til noget, da der manglede 4 studerende for at starte uddannelsen op. Nu bliver uddannelsen alligevel til noget og de studerende starter efter sommerferien.

Lokalt i Frederikshavn kommune har der været arbejdet hårdt for at få etableret uddannelsen, som bl.a. uddanner til turismebranchen, som fylder meget i kommunen. Borgmester Birgit S. Hansen:

”Det er ekstremt vigtigt for os at få tilknyttet uddannelser til vores kommune. Vi er én af Danmarks største turismekommuner og vi har brug for uddannet arbejdskraft. Vi har også brug for som kommune at kunne tilbyde særligt de unge nogle uddannelsesmuligheder. Det betyder at de bliver her hos os og tager arbejde i vores virksomheder. Jeg er ekstremt glad for at uddannelsen starter op efter sommerferien, trods den lidt omtumlede start. Men det vigtigste er at vi kommer i gang, når vi nu har kæmpet så meget for det”.

Med en omsætning på over 3 mia. kr. og ca. 4.000 arbejdspladser inden for turisme i kommunen, er der i den grad tale om en kommune, der er højt specialiseret inden for turisme- og oplevelsesøkonomien og det har derfor været meget oplagt at kigge i retning af at placere uddannelsen i Frederikshavn, som en del af Frederikshavns Uddannelsescenter. Der har været et tæt samarbejde mellem UCN, Frederikshavn Handelsskole, Frederikshavn Kommune, Erhvervshus Nord, Destination NORD og erhvervslivet i arbejdet med at tiltrække uddannelsen:

”Vi har virkelig stået sammen om at tiltrække uddannelsen og det er lykkes os at få 26 virksomheder til at stille en praktikpladsgaranti for de studerende, så de får de bedste muligheder for at få en praksiserfaring med sig som en del af uddannelsen – og dermed gør uddannelsen mere attraktiv. Derfor var skuffelsen også kæmpestor, da det i sidste uge blev udmeldt, at uddannelsen ikke blev til noget. Vi har i hele processen kæmpet med næb og klør for at få uddannelsen etableret og vi har sågar fået opbakning fra Arp-Hansen Hotel Group, som driver en lang række hoteller i København. Selv de undrede sig over, at det ikke kunne lykkes at få etableret uddannelsen, men det kunne det så også”, udtaler en meget glad direktør for Destination NORD, Tonny S. Thorup

Nu går arbejdet i gang og de studerende starter inden så længe. Derfor trækkes der nu i arbejdstøjet for at sikre en god start og størst muligt optag på uddannelsen:

”Jeg er meget stolt over at vores erhverv støtter så aktivt op omkring uddannelsen. Det er et klart signal til de unge om at der er gode jobs på den anden side af uddannelsen. Nu skal vi på den korte bane sikre, at så mange som muligt får startet op på uddannelsen. Der er endnu ledige pladser på uddannelsen, som vi gerne vil have fyldt op. Uddannelsen skal blive en succes fra første dag, så vi også kan fastholde uddannelsen på sigt. Det har vi brug for”, slutter Borgmester Birgit S. Hansen.