• Forside
  • Nyheder
  • Trods kronekursen vender svenskerne endnu en gang snuden mod det nordligste Danmark
18 marts, 2024 Nyheder

Trods kronekursen vender svenskerne endnu en gang snuden mod det nordligste Danmark

Efter en periode præget af en nedadgående svensk kronekurs, der har resulteret i færre svenske fodspor i Danmark, viser nye tal endelig et opløftende skifte. Ifølge Stena Line, Sveriges førende rederi, er der nu en markant genoplivning af rejseaktiviteten fra Sverige til Danmark at spore i bookingtallene. I årets første kvartal kan rederiet således rapportere om en robust stigning på 25 procent i antallet af svenske rejsende på færgeoverfarter fra Sverige til Danmark.

Stena Line, en af Europas førende færgerederier, kan i disse dage berette om en bemærkelsesværdig stigning i antallet af svenske gæster på færgerne til Danmark. Udviklingen signalerer et brud i de rejsemønstre, der ellers har præget Stena Lines overfarter det seneste års tid, hvor den svenske krone er faldet flere gange, og dermed har mindsket antallet af svenske turister i Danmark. Nu ser det dog imidlertid ud til, at den lave svenske kronekurs ikke længere er nok til at holde svenskerne fra at tage et smut forbi deres nabo mod syd/vest for igen at få en bid rød pølse og nyde de danske kyster.

Bookingtallene for årets første kvartal viser i hvert fald en stigning på 25 procent i antallet af svenske rejsende på færgeoverfarterne til Danmark.

“Vi ser en klar tendens til, at vores svenske kunder igen vælger at rejse til Danmark, hvilket er en positiv udvikling efter et år med usikkerhed omkring valutakurserne. Samtidig ser det også ud til, at svenskerne ikke er helt så hårdt ramt økonomisk, som mange ellers har troet. Vores tal bekræfter i hvert fald, at rejser stadig er højt på listen for svenskerne, uagtet valutasvingninger,”

Ulf Staaff, Travel Commercial Manager hos Stena Line

Han forklarer videre, at det dog ikke kun er svenskerne, der er vilde med Danmark – det går nemlig også den anden vej:

“Det er fortsat tydeligt, at Sverige er en favoritdestination for danske rejsende. Vores bookingdata afslører en vedvarende vækst med en imponerende stigning på 21 procent i antallet af danske gæster til Sverige i første kvartal af 2024. Det er fascinerende, at entusiasmen for at krydse Kattegat fortsætter, og det bekræfter vores forventning om, at interessen for oplevelser i det svenske er dybt forankret hos de danske rejsende.”

Ulf Staaff

Ny bookingtendens

Stigningerne i svenske rejsende til Danmark og omvendt er steget stødt i årets første måneder, og i påsken er der også både en del danskere, der bruger helligdagene i Sverige, og svenskere, der fejrer dem i Danmark. Dog kan Stena Line endnu ikke give helt eksakte tal for påsken, da der i løbet af det seneste år har vist sig en tydelig tendens, hvor rejsende booker tættere og tættere på afgang.

Tendensen, vi ser lige nu, hvor folk booker tættere på afrejsedatoen, er et fænomen på tværs af hele rejseindustrien, og det afspejler et skift mod mere impulsivitet i rejseplanlægningen og en forventning om, at der stadig kan opnås gode tilbud, selv i sidste øjeblik. Samtidig betyder det også, at det er sværere for os at forudse bookingmønstre og resultater, men vores mission er at imødekomme udviklingen ved at være på forkant i forhold til at tilbyde fleksible muligheder, der passer til den moderne rejsendes spontane natur.

Som en reaktion på denne nye tendens i bookingerne, har Stena Line som en lille påske gimmick valgt at alle svenskere der klæder sig ud som påskehare eller andre udklædninger der emmer af påske, kan rejse gratis til fra Gøteborg d. 31. marts.