08 juli, 2023 Nyheder

Tre spændende kunstnere i Vilde vaser

 

Fra mandag den 10. juli og frem til søndag den 23. juli udstiller tre spændende kunstnere

Det er i smukke omgivelser i Vilde Vaser, med glaskunst, træer, vaser, krukker og hvad dertil hører, at de tre kunstneres malerier og skulpturer kommer i sit rette element.

Det er glaskunstner Mikkel Yrst fra Silkeborg og blomsterkunstneren Karsten Pindstrup, der sammen har skabt Vilde Vaser, der har til huse i Det gamle Bibliotek, Sct. Laurentiivej i Skagen, med indgang fra Kroghsvej.

Kunstnerisk ægtepar

Billedkunstner Kirsten Andreasen der er gift med billedkunstner Lars Holm Jacobsen, har gennem årene modtaget undervisning af en række anerkendte kunstnere. Grundlæggende er er Kirsten Andreasen tegner, om det så kommer til udtryk i to- eller tredimensional med farver eller trykpresse. Det er tegning det hele.

De keramiske skulpturer er oftest fremstillet i ler, der brænder sort ved 1200 grader. Overfladen er grov, og bærer præg af bearbejdning med bankejern og kniv, endog fingeraftryk. Ofte udført efter levende model.

Kirsten føler hendes værker er lykkes, når tilskueren oplever genkendelsen af en sindsstemning eller handling, udtrykt via kropsholdning eller stilling.

Hendes mand Lars Holm Jacobsen, var i en årrække selvstændig håndværksmester og musiker, men nogle indtrufne omstændigheder i 2011 gjorde at han måtte stoppe dette virke, og fandt en ny udtryksform i maleriet.

Lars forsøger så vidt muligt at forenkle sine motiver meget, så farverne og lyset er det mest væsentlige. Frem for alt forsøger Lars at male stilhed og ro ind i sine malerier.

Motivverdenen veksler mellem landskaber, bygninger og stilleben, og han bliver inspireret af enkle former og lige linjer.

Abstrakte og finurlige værker

Den tredje kunstner der udstiller er skulptør Jørn Erik Nielsen, hvis passion indenfor kunsten især er det tredimensionelle billedsprog og arbejdet med ler og bronze. Det er her han bedst udtrykker sig kunstnerisk.  Jørn Eriks fascination kommer til udtryk i abstrakte og finurlige værker i stentøj, raku eller støbning i bronze.

Jørn Erik bliver inspireret af Vendsyssels rå natur, kultur og hændelser – væsners dynamik, den feminine energi og ynde eller den maskuline kraft.

Skulpturerne, hvor mennesket er i fokus, får ofte et mytologisk, filosofisk eller psykologisk udtryk spædet med nordjysk humor.

Hans fugle i bronze monteret på granit er kendte for deres kantede og rustikke former.

 

Billedtekst: Kirsten Andreasen udstiller skulpturer, der ofte udført efter levende model.