• Forside
  • Kultur
  • Traditionsrig julekoncert i Skagen Kirke vender tilbage
10 oktober, 2022 Kultur

Traditionsrig julekoncert i Skagen Kirke vender tilbage

Onsdag den 30. november, lige ved indgangen til julemåneden, byder Jens Christian Wandt indenfor til julekoncert i Skagen Kirke.

Det er intet mindre end 12. gang i træk at Jens-Christian Wandt præsenterer sin julekoncert i Skagen – og vil man sikre sig billet er det med at være hurtig, billetsalget er nemlig allerede i gang!

I år får han traditionen tro selskab af Holmens Kirkes kor – Holmens Vokalensemble og solister, dirigeret af Jakob Lorentzen. 

En ægte Skagen-Tradition

Skagen Kirke i vinterklæder

Julekoncerten i Skagen Kirke er blevet en ægte Skagen-tradition. Den første koncert fandt sted i 2010 hvor TV2 optog koncerten og siden har sendt den på stationens regioner med jævne mellemrum. Det er også blevet til et julealbum med titlen: ”Jul I Skagen”. Albummet har solgt over 5000 eksemplarer og hører dermed til blandt de bedst sælgende klassiske danske julealbum nogensinde.

Programmet byder på adventstidens- og julens kendte og elskede sange og salmer, – korsang, solistiske indslag og fællessang hvor alle i kirken synger med. Koncerten slutter traditionen tro med at alle i kirken stående synger Dejlig er jorden.

Julekoncerten i Skagen Kirke er med årene blevet en fast juletradition i Skagen, en koncert som samler både Skagboer, Nordjyder og også gæster udefra, som kommer til Skagen for at opleve den stemningsfulde koncert, med nogle af Danmarks smukkeste stemmer. 

Synger for Kongehus, Folketing og Tordenskjold

Holmens Kirkes Kor som også lyder navnet Holmens Vokalensemble, består af 10 professionelle sangere som alle er uddannet på konservatoriet – og alle har hver deres solistiske karriere. Ved koncerten vil flere af sangerne træde frem og synge solo. Koret er af DR blevet udråbt til at være Danmarks bedste kirkekor. Udover det daglige virke ved Holmens Kirke midt i København, optræder koret ved en lang række begivenheder i årets løb – Folketingets åbning, Kirkeministerens julekoncert for Folketinget, Flagdagen, Tordenskjoldsfejringerne, Kongehusets højtideligheder i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke – bl.a. Prins Henriks bisættelse, Dronning Margrethes regentjubilæum og Prins Christians dåb, og koret giver hvert år en række koncerter i både ind- og udland.

Jens-Christian Wandt er grundlægger af Verdensballetten, medvirker hvert år ved Nytårskoncerten på Kappelborg, og har nu også taget initiativ til fællessang ved Vippefyret hen over sommeren. Han er af Frederikshavn Kommune udnævnt til ambassadør for Skagen, og fik i 2012 tildelt Frederikshavn Kommunes Kulturpris. 

JUL I SKAGEN – Julekoncert i Skagen Kirke

Onsdag den 30. november kl. 19.30 

Entré: Kr. 195 (ex gebyr)

Billetsalg: www.billetten.dk (Jul i Skagen)