• Forside
  • Nyheder
  • Tilmeldingerne strømmer allerede ind – Skagen Vinterbaderfestival 2022
01 november, 2021 Nyheder

Tilmeldingerne strømmer allerede ind – Skagen Vinterbaderfestival 2022

Vinterbaderne fejrer 10 års jubilæum med et brag af en fest.

I 2021 skulle den 10. Vinterbaderfestival i Skagen have været fejret, men den blev udskudt på grund af COVID-19. Derfor bliver 10 års jubilæet fejret i 2022 – og det er værd at fejre. – Vi ser frem til et brag af en jubilæums-festival i 2022, udtaler Mette Hust der er Formand for Skagen Vinterbaderklub Isbryderne.

Traditionen tro afholdes der Vinterbaderfestival i Skagen sidste weekend i januar (27. – 30. januar 2022). Vi er nu klar med programmet og glæder os til at byde jer velkommen, både jer der allerede har været med og selvfølgelig jer nye, som vil være med for første gang, siger Mette Hust.

Med udgangspunkt i begrebet Skagen 365 som opstod i 2011, var Turisthus Nord (I dag Toppen af Danmark) initiativtager til ideer der kunne tiltrække turister udefra hele året. Der opstod ideen med Vinterbaderfestivalen i den kolde, mørke, og triste måned hvor der var dødt i januar.

Det startede som en lille festival i januar 2012, hvor der var 90 deltagere, og har udviklet sig og der har i de sidste par år været omkring 350 deltagere. I 2019 deltog Alexandra i åbningsaftenen og morgenbadet fredag, hvor pressen var mere end fordoblet, det var også det år vores vinterbaderklub Isbryderne brillerede med revy.

– Vi glæder os vanvittigt meget til at fejre vores 10 års jubilæum, hvor vi i år kan præsentere et flot program, siger Mette Hust.

Vinterbaderklubben ”Isbryderne” holder til på Sønderstrand i Skagen, men under Vinterbaderfestivalen flytter vi morgenbadningen ud til Grenen Camping CAMP ONE, hvor vi har lånt lokaler og telt til omklædning. Det kolde gys på toppen af Danmark foregår direkte fra stranden, fredag, lørdag og søndag hvor der er “obligatorisk” morgendukkert i Kattegat. Der er fælles opvarmning før der blæses reveille og vinterbaderne samlet går til stranden. Efter badet serveres duftende varm suppe i teltet tilberedt af Jakobs Café. Der tilbydes fællestransport i ”Badebilen” til og fra morgenbadning for dem, der ikke har bil med.

Ud over det obligatoriske ”morgenbad” er der planlagt en række forskellige aktiviteter i løbet af festivalen. Det omfatter bl.a. after-swimming på Jakobs, ture guidet af vinterbaderne med efterfølgende Skipperlabskovs serveret i Skagens Museums have, fællesgåtur til Grenen inklusiv varm kakao. Der er også sat tid af til fri afbenyttelse hvor gæsterne kan besøge byens restauranter og butikker.

Lørdag er der stor Jubilæumsfest som afholdes i Skagen SportsCenter, med middag og jubilæumskavalkade i ord og toner over de 10 forgangne år. Søndag afsluttes festivalen med en morgendukkert.

Også Toppen af Danmark ser frem til dette jubilæumsår. Direktør for Turistforeningen Toppen af Danmark René Zeeberg udtaler: – Vi glæder os umådeligt meget, til igen at byde velkommen til de friske vinterbadere i Skagen. I år er det første gang hvor der ikke er et loft på de ca. 300 deltagere, og det bliver derfor særdeles spændende at se, hvor mange vi kan samle. Vinterbaderfestivalen har en høj PR-værdi for Skagen, fordi den er med til at vise omverdenen, at toppen af Danmark er et besøg værd – hele året.

Se mere på: www.skagen.dk/vinterbaderfestival