• Forside
  • Kultur
  • Talking Landscapes kommer til Skagen i september
15 august, 2022 Kultur

Talking Landscapes kommer til Skagen i september

I september afholdes Talking Landscapes, som er et nationalt omvandrende folkemøde. Skagen er nemlig én ud af i alt 11 særligt udvalgte byer som deltager i Talking Landscapes. Dette er anden del af et nationalt kunst- og kulturprojekt kaldet ”Metropolis Landskab”. Bag projektet står Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med Kulturhus Kappelborg.

Talking Landscapes sætter fokus på menneskers forhold til natur og fremtid gennem nye måder at tale sammen på, og stiller spørgsmål ved om vi kan skabe den fremtid, vi ønsker, ved at ændre måden, vi taler sammen på.

Samtaler om Skagens natur

Når Talking Landscapes kommer til Skagen i september, vil der være et særligt fokus på naturens elementer, som spiller en stor rolle i Skagen. Lars Ilum, leder af Kulturhus Kappelborg, ser frem til de tre dage med Talking Landscapes i Skagen:

”Jeg ser frem til, at skagboer og Skagens gæster skal med på en Danmarksrejse, når det nationale kunst- og kulturprojekt Talking Landscapes kommer til Skagen. På Kulturhus Kappelborg tilstræber vi altid at udvikle os og sammensætte nye kunstneriske fællesskaber, hvilket Talking Landscapes i dén grad danner grobund for. Talking Landscapes zoomer ind på Skagens kulturhistorie og unikke natur og skaber et sted, hvor alle er lige og mødes i et fællesskab med udgangspunkt i kunsten og kulturens mange ansigter. Talking Landscapes giver den enkelte en unik mulighed for at lade sig inspirere og blive inspireret med afsæt i statsanerkendt kunst og kultur. Det er jeg glad for at kunne tilbyde Skagens kunst- og kulturliv, som en af de udvalgte 11 byer projektet gæster i 2022.”

Lars Illum, leder af Kulturhus Kappelborg

Helt i tråd med det overordnede tema for de seks samtaler, foregår de forskellige samtaler også med naturen omkring os. Herunder ses programmet for de tre dage som Talking Landscapes strækker sig over:

DE SEKS SAMTALER I SKAGEN

  • Fredag d. 02.09 kl. 14.00: Tingenes Råd i Anchers Have
  • Fredag d. 02.09 kl. 17.00: Den Umulige Samtale ved Den Tilsandede Kirke
  • Lørdag d. 03.09 kl. 11.00: Time Loop på Skagens Havn
  • Lørdag d. 03.09 kl. 15.00: Time Loop på Skagens Havn
  • Søndag d. 04.09 kl. 11.00: Tingenes Råd ved Klitgaarden Refugium
  • Søndag d. 04.09 kl. 15.00: Den Umulige Samtale ved Klitgaarden Refugium

Det er gratis at deltage i alle seks samtaler. Der er plads til 20 personer pr. samtale, så tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig allerede i dag via følgende link: https://www.kappelborgskagen.dk/metropolis-landskab/

Metropolis Landskab organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-Fonden og Statens Kunstfond. Hovedpartner i Skagen er Kulturhus Kappelborg med støtte fra Frederikshavn Kommune.