• Forside
  • Kultur
  • Superweekend på Kappelborg: Tre topnavne på tre dage
23 april, 2023 Kultur

Superweekend på Kappelborg: Tre topnavne på tre dage

I et sandt festfyrværkeri fyrer Kappelborg den ene store musikoplevelse af efter den anden i de kommende dage. Torsdag 27. april giver Dissing, Las og Cross koncert. Dagen efter går Hanne Boel på scenen, og lørdag 29. april er der frokostjazz med Isabella Lundgren.

Dissing, Las og Cross

Den amerikanske guitarist Billy Cross, der er kendt for sit samarbejde med Bob Dylan, har boet i København siden 1980. Senest har han sammen med duoen Dissing og Las udgivet albummet ”Copenhagen Skyline”, som bandet nu er på tour med og gæster Skagen på torsdag. I Rasmus Dissing fandt Billy Cross endelig en sanger, der kunne give sangteksterne samme dybde som Bob Dylan, og det er der kommet et fantastisk album ud af. Glæd dig!

Hanne Boel

Hanne Boel har de seneste år prioriteret udgivelser frem for live-optræden, men på fredag giver hun koncert på Kappelborg i et akustisk format, når hun sammen med guitaristerne Jens Runge og Jacob Funch spiller nyt materiale og gamle klassikere for første gang i lang tid.

Det akustiske setup er efterhånden blevet en tradition for Hanne Boel og hendes to guitarister. Det bliver en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede –med et twist af nye initiativer – alt det, der har gjort Hanne Boel til den sangerinde, som hun er i dag. Koncerten på Kappelborg er helt udsolgt.

frokostjazz med Isabella Lundgren

Lørdag 29. april er der frokostjazz med Isabella Lundgren, der er en af Sveriges helt store sangerinder og største stemmer. Hun har modtaget en lang række prestigefyldte priser og nomineringer, og har bl.a. optrådt med DR’s Underholdningsorkester ved Nytårskoncerten januar 2022. Mange betragter hende som noget af det bedste, der er sket for den svenske jazzscene, hvor hun absolut er blandt de allerstørste, men Lundgren turnerer for tiden primært med store sange fra den amerikanske sangskat og Judy Garlands store klassikere, og det er dem, du kan se frem til denne eftermiddag!

– Tre absolutte topnavne tre dage på rad – det er et helt forrygende program, som vi er meget stolte af at præsentere. Koncerten med Hanne Boel er udsolgt, men der er stadig få billetter til Dissing, Las og Cross, lige som der er billetter til frokostjazzen med Isabella Lundgren, siger leder af Kappelborg, Lars Ilum.