• Forside
  • Erhverv
  • Stort projekt om grøn omstilling med Skagen rødder præsenteres på stor EU konference
25 juni, 2022 Erhverv

Stort projekt om grøn omstilling med Skagen rødder præsenteres på stor EU konference

Projektet SETSII ledet af Skagen Uddannelsescenter skal repræsentere Øresund – Kattegat – Skagerrak Regionen på stor EU-konference

Skagen Uddannelsescenter er Lead Partner på det ambitiøse SETSII-projekt (Skandinavisk Elektrisk Transport System II), som gennemføres med støtte fra EU’s Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak program og foregår i et samarbejde mellem Danmark, Norge og Sverige. Projektet fokuserer på elektrificering og grøn omstilling af nordiske havne. Fra Danmark deltager også Energibyen Frederikshavn, Aarhus Universitet samt Hirtshals, Frederikshavn og Skagen Havne.

I dagene 28. – 30. juni 2022 afholdes Connecting Europe Days i Lyon. Her mødes politikere, erhvervsliv og EU-repræsentanter for at diskutere transport og mobilitet i et grønt og bæredygtigt perspektiv. Til denne vigtige konference har InterAct, der er den samlende organisation for alle EU’s grænseoverskridende og tværnationale programmer (Interreg) valgt at profilere eksempelprojekter, der baner vejen for mere bæredygtig transport på tværs af Europa. Skagen Uddannelsescenter er stolte over, at SETSII-projektet er udvalgt til at repræsentere Interreg Øresund – Kattegat – Skagerrak programmet – Vel at bemærke som det eneste eksempelprojekt.

I præsentationsmaterialet til Connecting Europe Days fremhæves blandt andet Skagen Havns nye landstrømsanlæg, hvor SETSII-projektet har bidraget med støtte til både analyser og etablering.

Landstrømsanlægget bidrager til reduktion af CO2, partikler og støj til glæde og gavn for både miljøet, havnen og borgerne i Skagen.

Se mere om SETSII-projektet: https://www.sets-kask.eu/

Se mere om Connecting Europe Days: https://cinea.ec.europa.eu/news-events/events/2022-connecting-europe-days-2022-06-28_en