• Forside
  • Nyheder
  • Stor stigning: Tyske sommerhusgæster valfarter til det nordjyske ferieland i påsken
28 marts, 2023 Nyheder

Stor stigning: Tyske sommerhusgæster valfarter til det nordjyske ferieland i påsken

På trods af inflationen og den økonomiske usikkerhed i hele Europa tyder det på, at de tyske turister vil valfarte til det nordjyske ferieland i påsken. Sådan lyder det fra et af Danmarks største udlejningsbureauer, DanCenter, der kan berette om en stigning i Region Nordjylland på intet mindre end 55 procent i antallet af ophold blandt tyske turister i påsken i år sammenlignet med påsken anno 2022.

Påsken står for døren, hvilket for mange er lig med tid til at koble af i et sommerhus eller en feriebolig. Sådan forholder det sig i hvert fald blandt de tyske turister, der i stor stil er klar til at melde deres ankomst i det nordjyske ferieland, når påsken fra på lørdag banker på.

DanCenter, som er en af de største feriehusudlejere herhjemme med mere end 5.900 sommerhuse, oplyser om en markant stigning i antallet af ophold blandt tyske turister, der således har valgt at krydse grænsen for at tilbringe påskedagene i Nordjyllands sommerhusområder. Nærmere bestemt er der tale om en stigning på hele 55 procent sammenlignet med påsken sidste år, og dette glæder service- og driftschef hos DanCenter, Kaye Rosengaard:

“Tyskernes tilbagekomst til de nordjyske sommerhusområder er ifølge vores egne bookingtal en generel tendens på tværs af hele landet, mens danske gæster holder samme høje niveau fra påsken sidste år. Så kigger vi på den samlede stigning i antallet af bookinger i Nordjylland på tværs af alle nationaliteter, lander den i påskedagene på hele 28 procent mere end påsken sidste år, og det skyldes langt hen ad vejen det store rykind fra vores nabo i syd“, siger hun.

Kaye Rosengaard fortæller videre, at DanCenter i den seneste tid har skaleret markedsføringen af deres sommerhuse og ferieboliger markant på netop det tyske marked:

“Historisk set har det tyske marked altid været gunstigt for os på grund af en generelt stor lejelyst, men i disse år er de tyske turister mere sultne end nogensinde efter at holde sommerhusferie i Danmark.”  

Derfor har vi i de sidste måneder skruet godt op for vores markedsføringsindsatser i netop Tyskland, og kombineret med afslutningen af pandemien er det nu begyndt at vise resultater. Ud over en markant stigning i antallet af ophold i påsken tegner tyskerne sig blandt andet også for rigtig mange af de sommerferiebookinger, der løbende tikker ind, lyder det afslutningsvis fra Kaye Rosengaard.