05 juli, 2021 Nyheder

Stor opbakning til aftensang i Skagen

0ver 600 mennesker fandt vej til Vippefyret i Skagen da der onsdag aften var det første af tre arrangementer med titlen ”Aftensang ved Vippefyret”. På torsdag kl. 21.00 (oprindeligt planlagt til onsdag – men udskudt pga EM i fodbold)  fortsætter det nye tiltag med endnu en omgang fællessang ved Vippefyret i Skagen.

Det er leder af Verdensballetten og Skagens Ambassadør Jens-Christian Wandt der har taget initiativ til arrangementet, og i centrum er den gode danske sang. Der er gratis adgang, og der uddeles sangblade på pladsen. Det er kendte danske sommersange, aftensange og sange fra Skagen der er på repertoiret, og sangene bliver præsenteret med en lille kort anekdote eller historie. Jens-Chr. Wandt synger for og sangene er i et leje så alle kan synge med.

Det var en stor overraskelse at over 600 mennesker fandt vej til aftensang i onsdags. Jeg havde trykt 200 sangblade og tænkt det var mere end rigeligt. Men det var en dejlig overraskelse, og det vidner jo om hvor populært fællessangen er. Sang er noget vi alle har et forhold til, om det er højskolesangbogen, festsangen eller måske salmen i kirken til begravelse, vi har sangen med over alt, både i glæde og i sorg – siger Jens-Chr. Wandt,

sang er en vigtig del af vores liv, og under coronaen har den fået en opblomstring – ikke mindst takket været Philip Faber og hans morgensang på DR. Der er ikke nogen bedre måde at slutte dagen af på, end med en aftensang, – og hvorfor ikke gøre det i fællesskab, med udsigt til havet og ved et af Skagens store vartegn – Vippefyret?

Arrangementet varer ca ½ times tid, og sangene der skal synges på torsdag, er bl.a.: Danmark nu blunder den lyse nat, I skovens dybe stille ro, Du kom med alt det der var dig, Jeg ser de bøgelyse øer, God morgen lille land, Nu går solen sin ve,j og Skagenssangen: ”Så hastigt svinder dagen”. 

Til ære for Herrelandsholdet som forhåbentligt er nået til finalen ved EM synges der desuden nationalsangen “Der er et yndigt land”

”Aftensang ved Vippefyret” er blevet til med hjælp fra Turisthus Nord – Toppen af Danmark.

AFTENSANG VED VIPPEFYRET (for enden af Østerbyvej, 9990 Skagen)

Torsdag den 8. juli 2021 kl. 21.00

Gratis adgang – sangblade udleveres på pladsen.

Vi opfordrer folk til at cykle eller gå til Vippefyret Er du i bil så parker enten på P-pladsen ved Det Hvide Fyr, eller på Østre Strandvej