06 marts, 2023 Nyheder

Snestorm har kurs mod Skagen

En snestorm har lige nu kurs mod Skagen og det øvrige Nordlige Jylland.

Det ventes at det er det nordlige Vendsyssel som rammes hårdest.

Yr.no og DMI.dk er ikke helt enige om, hvor hårdt vi bliver ramt.

Normalt er det for de flestes vedkommende det norske Yr.no som vi i Skagen sætter vores lid til, men frem mod den kommende snestorm er der umiddelbart grund til at håbe at det er DMI der får ret denne gang.

Hos DMI spår man nemlig en relativ mild snestorm til Skagen. Ifølge dem vil der være vindstød op til 24 m/s og de forventer at der vil falde i omegnen af 16 centimeter sne heroppe.

Hos Yr.no ser det dog lidt mere hvidt ud… Her spår man således at der vil blive målt vindstød på op til 23 m/s, hvilket er en promille lavere end DMI. Til gengæld spår nordmændene at der vil falde intet mindre end 33 centimeter sne fra mandag aften og et døgn frem.

Som bekendt er hårde vinde og store mængder sne som oftest en farlig kombination. De store mængder sne vil i forvejen genere i både indkørsler og på veje, stier og fortove – men med den kraftige vind oveni de store mængder sne vil der uden tvivl blive dannet store snedriver her, der og alle vegne.

Det er med andre ord også om at være yderst varsom i trafikken, hvad end du er til fods, på cykel eller i bil.

Vejdirektoratet og Frederikshavn kommune har kørt sneplovene i stilling og forventer begge at det er et par travle dage der venter dem.

Alle bilister som våger sig ud i uvejret anbefales af DMI og beredskabsstyrelsen til at medbringe varmt tøj, væske og en mobiltelefon med opladt batteri, ligesom det er en god idé at tage et træktov, en lille skovl, et tæppe og en batterilygte med i bilen. desuden er det en god ide at køre afsted i ekstra god tid samt at holde dig opdateret.

Her på Skagen Nyt vil vi så vidt muligt holde jer opdateret stormen igennem.