• Forside
  • Kultur
  • SKAL CONTEMPORARY PRÆSENTERER NYT KUNSTPROJEKT OM HAVET
20 november, 2021 Kultur

SKAL CONTEMPORARY PRÆSENTERER NYT KUNSTPROJEKT OM HAVET

 

 

Nyt socialt engageret kunstprojekt i Skagen sætter fokus på havet og undersøger fællesskaber, traditioner og identiteter i en by, hvor havet er noget man lever på, af og med. Hydropower af Maj Horn er skabt i samarbejde med udstillingsplatformen SKAL Contemporary og afvikles fra november 2021 og frem til kulminationen, udgivelsen af et foto- og tekstværk om havet ved Skagen, i foråret 2022. 

 

Hvad er dine erfaringer med havet? Hvad er din relation til havet? Hvad vil det sige at kende havet? Det er centrale spørgsmål i det socialt engagerede kunstprojekt Hydropower af Maj Horn, hvor lokale borgere i Skagen inviteres til fælles refleksion og samtale om havet og havets betydning for dem, for deres by og for fremtidige generationer. 

 

I Skagen kan man altid se, hvordan de to have mødes, enten blidt eller voldsomt. Farvandet omkring Skagen er tæt trafikeret, og Skagen er stadig en fiskerby med fiskerihavn, skipperskole, skibsværft og fiskeindustrier – hvor byens kultur fortsat er præget af, at fiskeri er hovederhvervet. Hydropower vil agere som en midlertidig platform for sociale møder og gensidig læring, hvor lokal viden og erfaringer om f.eks. kultur, miljø, havbiologi og skibsbygning kombineres med mere abstrakte teorier og spørgsmål, såsom Astrida Neimanis begreb “hydrofeminisme” (2012) om solidaritet og ligeværdige alliancer på tværs af vandede kroppe og arter. 

 

Vil du være med? 

  1. november 2021, kl. 17.00-19.00

Vær en del af en samtalebaseret workshop om havet på Blink ved det Grå Fyr i Skagen, hvor vi deler vores oplevelser og forbindelser til havet som ressource, arbejdsplads og værdifuldt udflugtssted. Vi byder på kaffe og vin. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til kontakt@skalcontemporary.dk. Der er et begrænset antal pladser, så tøv ikke med at tilmelde dig. 

 

  1. december 2021, kl. 17.00-21.00

Kom til workshop og fællesmiddag på Blink ved det Grå Fyr i Skagen. Den samtalebaserede workshop vil handle om økologiske, politiske, sociale og poetiske aspekter ved havet. Den efterfølges af en middag hvor viden om tang og lokale madtraditioner sanseligt vil indgå. Middagen koster 60 kr., og du tilmelder dig ved at sende en mail til kontakt@skalcontemporary.dk senest d. 28. november. Der er et begrænset antal pladser, så tøv ikke med at tilmelde dig. 

 

PROJEKTPERIODE

  1. november 2021 – 12. maj 2022

 

VENUE

Restaurant Blink

Fyrvej 36, 9990 Skagen

Foto: Rikke Ehlers Nilsson