Et helt nyt koncept er kommet til Skagen. Nede på Nordkajen er der poppet en fransk/spansk bistro op, med kvalitet i højsædet og kontroversielt nok – uden et stjerneskud på kortet.
Den lille bistro åbnede midt i sommerens travlhed, og har lige siden forsøgt at møve sig ind på Skagens spise scene.
Bag restauranten står Frank Merrild og Flemming Knuth, som sammen ejer den famøse familie café ”café Knuths”.
Det er dog en lidt anden stemning du møder hos Skagen Rooftop – Her er råvarerne i fokus og portionerne er væsentligt mindre, hvilket til gengæld tillader dig at smage flere forskellige retter, fremfor at skulle vælge én stor hovedret. Hos Skagen Rooftop forsøger de sig nemlig med et tapas lignende koncept, hvor man bestiller 3-4 retter pr. mand, og på den måde får lov til at smage på lidt af hvert.
På menukortet finder du et udvalg af såvel kolde som varme retter samt desserter. Menukortet byder på alt fra michauds tartar, over braiserede svinekæber til grillede peqillos med torsk. Det er bestemt ikke for sjov, at restauranten serverer michellin kokkens retter, det er nemlig selveste Michel Michaud der står bag menuen, og var man forbi i sommers, har man måske endda været så heldig at det var den franske kok selv som serverede retterne.
Ambitionerne er dog endnu større for den lille bistro, det er nemlig ikke for sjov at den har fået navnet ”Skagen Rooftop” – Næste år regner de nemlig med at åbne op for en tagterrasse ovenpå den nuværende restaurant, som skal bestå af en 500kvm åben tagterrasse og 450kvm overdækket brasserie – Så hvis ikke de i forvejen har fundet deres plads på Skagens madscene, så gør de det med sikkerhed til næste år.
Har du endnu ikke været forbi Skagen Rooftop, så bør du gøre dig selv en tjeneste og hoppe ned og smage på herlighederne.
Jeg har selv haft fornøjelsen af at prøve kræfter med et par af retterne til en let omgang frokost. Jeg lagde ud i det kolde køkken. Her faldt valget på røget andebryst med Aubergine caviar og ristede valnødder. Herefter til det varme køkken hvor valget faldt på grillet presa af sortfodsgris med basquaise kompot af tomat, peberfrugt og løg.
Begge retter var velorkestreret og der var i den grad kræset for detaljerne i såvel smagen som på tallerkenen. Dertil kommer den sublime service fra restaurantchef Malene og hendes team af dedikerede og servicemindede tjenere. Alt i alt var det en virkelig dejlig frokost med smagsoplevelser som jeg glæder mig til mange flere af hos Skagen Rooftop.
Du kan se meget mere om konceptet samt tjekke menuen ud lige her