• Forside
  • Nyheder
  • Skagen Redningsstation kaldt ud til et af de knap så sjove udkald
16 august, 2023 Nyheder

Skagen Redningsstation kaldt ud til et af de knap så sjove udkald

Klokken 11.55 indløb der et af de knap så sjove udkald til redningsmændende ved Skagen Redningsstation.

Opgaven lød på at hente en afdød sømand, fra et skib, som lå 5 sømil fra havnen.

Da redningsmændende kort tid efter mødte ind på stationen, fik de dog besked på at slå koldt vand i blodet, da de grundet opgavens omstændigheder skulle have to betjente fra Nordjyllands Politi med ud.

Efter en kop kaffes tid ankom betjentene og efter en kort gennemgang af den forestående opgave og hvordan den skulle gribes an, sejlede de ud i redningsbåden FRB08.

I løbet af kort tid var de ude ved det 180 meter store skib.

De to betjente og en af redningsstations folk gik op på skibet, og begyndte arbejdet.

De to betjente afhørte de relevante personer ombord, og redningsmanden stod for at gøre klar til at evakuere den afdøde.

Normalt når redningsmændende får denne slags opgaver, så er alt gjort klart når de ankommer, men her havde kaptajnen besluttet ikke at flytte på afdøde før politiet var ankommet.

De havde opdaget manden imorges, da de fandt ham afgået ved døden i sin køje.

I samarbejde med besætning og politi, stod vores mand for at få manden lagt i en ligposer, få ham lagt på en båre, og transporteret tre etager ned, og et halvt skib frem, så han ved hjælp af skibets dækskran, kunnes sættes ned på redningsbåden – en opgave der krævede at rormanden holdt tungen lige i munden, da der stod lidt sø på omkring 1.5 til 2 meter.

Alt gik heldigvis godt og de gæve redningsmænd samt de to betjente sejlede tilbage til Skagen Havn, hvor en ambulance ventede på at køre manden til sygehuset.

Vi kondolerer til den afdødes familie og kolleger.