27 april, 2023 Nyheder

Skagen Havkajakklub byder nye roere velkommen

Mandag d. 1. maj starter Skagen Havkajakklub nyt begynderhold, og der er fortsat et par ledige kajakker, hvis du er glad for frisk luft, vand og godt selskab. Sådan lyder det fra klubbens formand, Michael Thaarup, der understreger, at havkajak er for alle aldre, dog skal man være fyldt 16 år for at kunne deltage på begynderkurset.

”At prøve havkajak kræver ingen særlige forudsætninger foruden, at man skal kunne svømme. På et af vores forrige begynderhold var den yngste 22 og den ældste 78, så alderen er ikke en undskyldning for ikke at prøve sporten af.”

Begynderkurset varetages af klubbens egne erfarne instruktører, som går stille og roligt frem, så alle kan følge med.

”Kurset indeholder elementer som forlæns- og baglænsroning, bugsering, tydning af vind og strømforhold med mere – og så skal vi selvfølgelig lære at kæntre”, siger formanden med et smil, og fortsætter. ”Det er uhyre sjældent, at nogen af klubbens medlemmer kæntrer, men vi ved, at det fylder hos mange nybegyndere, så derfor er det en del af kurset at prøve det og lære, hvordan man klarer sig, hvis uheldet skulle være ude. Sikkerheden og trygheden har altid førsteprioritet.”

Michael Thaarup, Formand for Skagen Havkajakklub

Foruden frisk luft og motion så byder Skagen Havkajakklub også på socialt samvær hen over året for de, der har lyst. Foruden ugentlige klubaftner, impulsive fælles ture i weekender og en-dagsture i Nordjylland, så arrangerer klubbens medlemmer efter behov også fælles ture til farvande udenfor regionen.

Som de tidligere år har Skagen Havkajakklub et helt særligt tilbud til nybegynderne. For et normalt årskontingent på kr. 1300.- får man nemlig også en fuld roeruddannelse med i købet, ligesom klubben stiller alt nødvendigt udstyr som kajak, svømmevest, pagaj mv. til rådighed. Dog skal de nye roere selv sørge for beklædning som våddragt og bade-/neoprensko.

Kurset starter mandag d. 1. maj kl. 19, og fortsætter hver mandag frem til d. 26. juni, og der ud over er deltagelse i weekendkurset 10. – 11. juni – begge dage 9-16 – obligatorisk for færdiggørelse af uddannelsen. For yderligere informationer og tilmelding er alle interesserede meget velkomne til at kontakte Michael Thaarup på T: 28 29 46 63 eller mail michaelthaarup@hotmail.com.

Skagen Havkajakklub har både klubhus og opbevaringspladser til kajakker og grej i skurbyen på Vestre Strandvej. Det er også her kurset foregår – måske med en afstikker eller to til Nordstrand eller Sønderstrand afhængig af vejr og vind.