• Forside
  • Kultur
  • Skagen Festival – Hele byen bakker op som sponsorer og frivillige
26 maj, 2023 Kultur

Skagen Festival – Hele byen bakker op som sponsorer og frivillige

Skagen Festival, der i år finder sted over fire dage fra 29. juni til 2. juli, er meget mere end en musikfestival, det er en stemning, som binder hele byen sammen i nogle festlige dage. I de fire festivaldage er over 650 frivillige i arbejde med at få hele det store arrangement til at glide, ja nogle af dem har været i gang hele året. Og det økonomiske fundament sikres af en stor flok sponsorer blandt byens virksomheder.

“Det er helt vitalt for festivalen med den store opbakning fra skagboer og erhvervsliv. Ellers kunne det slet ikke lade sig gøre. Erhvervshus Nord har beregnet, at Skagen Festivalen ud over vores eget budget på ca. 5 mio. kr. genererer en ekstra omsætning i Skagen på op mod 50 mio. kr., så det er en begivenhed, der rækker langt ud over selve festivalprogrammet.”

Sådan lyder det fra Skagen Festivalens formand, Jesper Hegaard som fortsætter:

“Skagen Festivalen er den eneste festival i Danmark uden hegn. Vi sælger billetter til vores egne koncerter på de fire scener, som er Sparekassen Danmark Havnescenen, Spar Nord Scenen i Skagen Kultur og Fritidscenter, Torvescenen samt Energi Nord Scenen i Kappelborg. Herudover skaber de mange tusinde gæster, der strømmer til Skagen i festivaldagene, en stor omsætning i detailbutikker, restauranter og overnatningssteder.”

En af hovedsponsorerne for årets festival er Sparekassen Danmark, hvor regionsdirektør Anders Mortensen finder det særdeles vigtigt for sparekassen at bakke op:

“Skagen Festivalen er vigtig for os, ikke kun fordi den skaber stor økonomisk aktivitet i byen og hos mange af vores kunder, men især fordi festivalen skaber sammenhold og glæde omkring musikken. Skagen Festivalen er også vigtig for os skagboer, og der er mange frivillige, som gør en stor indsats. Det vil vi gerne være en del af.”

Anders Mortensen

Hovedsponsorer er også Spar Nord, som har været sponsor i mange år, både til selve festivalen, men også som sponsor på Folkemusikprisen.

Øvrige sponsorer er Frederikshavn Kommune og Nord Energi Fonden. Hertil kommer Color Hotel Skagen, Foldens Hotel & Viseværtshuset, Jacobs Café & Bar samt FF Skagen som supersponsorer og en lang række øvrige virksomheder.

Toppen af Danmark er mediepartner og sørger for at Festivalen bliver markedsført bredt i det ganske land og udland. Samtidig er Toppen af Danmark også behjælpelig med at skaffe sponsorer.

“Det er begge opgaver som vi lægger en stor ære i at varetage og vi er glade for den store opbakning der er i byen.”

Lene Kappelborg, direktør for Toppen af Danmark

Jesper Hegaard, der tiltrådte som formand for Skagen Festivalen sidste år, har sat en udvikling i gang hen imod en mere professionel struktur for det store arrangement. Ikke mindst tilbagekomsten efter corona-pausen sidste år viste, at der var behov for en ny struktur med klare beskrivelse af, hvem der gør hvad, hvornår. Festivalen har derfor etableret et driftsteam på tre medarbejdere, der holder alle trådene i forhold til de frivillige ledere, der igen sørger for, at den store skare af 650 frivillige hjælpere fungerer som en velsmurt festivalmaskine.

“Nu er forarbejdet til dette års festival ved at være gjort. Alle melder klar, og vi glæder os til at tage imod tusindvis af glade festivaldeltagere.”

Jesper Hegaard

Der er altid brug for flere sponsorer – kontant venligst sponsor@skagenfestival.dk for en snak.