13 juli, 2023 Nyheder

Skagen får sin helt egen franske champagnebar

Elsker du også de skønne boblende dråber fra det smukke Champagne i Frankrig?

Så kan du nu glæde dig til, at Bellevue Vintage i Skagen åbner deres franske champagnebar – Apéro

Apéro åbner tirsdag d.18. juli kl. 17.00 – 20.00.

Og herefter har champagnebaren åbent hele sommeren frem til sidste weekend af august, tirsdag-lørdag 17.00-20.00

Champagnebaren ligger i en del af Bellevue Vintages store franske butik i den gamle stationsbygning i hjertet af Skagen og ejes af parret Katerina og Mikkel.

Apéro er stedet hvor man mødes med venner og familie inden man går til middag – præcis om man gør det i Frankrig. For netop Frankrig og det franske er det helt gennemgående og vigtige når vi fortæller om Bellevue Vintage og nu også om Apéro og om ejerne Katerina og Mikkel.

Som i Bellevue Vintage, så også i Apéro, vil du blive mødt med både duften og lyden af Frankrig og historiens klare vingesus. Det hele nu krydret eller måske rettere fuldend af et ganske imponerende udvalg af champagner der i skrivende stund består af hele 55 forskellige champagner og flere er på vej.

Aperitif bliver i folkemunde kaldt Apéro

Apéro – eller Aperitif er det franske ord for et lille glas inden maden, som nydes i godt selskab og er vel nærmest fransk højkultur. Aperitif er den uformelle komsammen inden middagen, hvor man mødes til et godt glas og sludre og hygger, inden man enten fortsætter til middag sammen eller hver for sig.

Store champagnehuse som Ruinart, Moët, Bollinger, Perrier-Jouët, G.H.Mumm, Krug, m.fl. finder du selvfølgelig på menukortet hos Apéro. Du finder også en fin række af champagner fra mindre og mere ukendte champagnehuse som José Michel, DeVonge, Tellier, m.fl., som Katerina og Mikkel mener vi bør introdukseres til her i Danmark.

”Der findes så mange fantastiske champagnehuse og vidunderlige champagner. Så hvorfor ikke prøve om vi kan give vores gæster nogle nye champagneoplevelser.”

Sådan lyder det fra Mikkel som fortsætter:

”Vi har selvfølgelig også lækre vintagechampagner og vores plan er da, at vi hele tiden skal forny vores kort, så vores gæster kan få nye oplevelser hver gang de kommer”

Katerina og Mikkel har længe gået og snakket om at åbne en ægte fransk bar. De snakke og tanker har formet sig og for ganske få måneder siden kiggede de på hinanden og sagde ”Vi gør det!”

”Vi har altid været gode til at følge vores hjerter og når vi har en god idé, ja så kan vi mærke det” siger Katerina med et smil ”og da vi havde snakket os frem til, det vi i virkeligheden gerne ville, nemlig at lave en champagnebar der emmer af Frankrig og hvor man kommer helt uformelt og hygger med venner og familie over et glas lækker champagne – ja så var vi klar”

Parret griner og kigger på hinanden, når de bliver spurgt ind til om de har en særlig viden om champagne. Det har de ikke fortæller de. Men de elsker selv at drikke de fine dråber og det vigtigste for parret er da også oplevelsen:

”Vi er jo alle forskellige og smag er forskellig fra person til person. For os handler det om at skabe nogle fantastiske rammer og servere skønne champagner for vores gæster. Og ja, så skal vi jo bruge en masse aftner, dage og uger på at læse om og lære en masse om champagne og husene, historien og alt mystikken der er omkring champagne”

sådan lyder det fra Mikkel og Katerina supplere:

”Men det glæder vi os til at skulle og det at lære nyt bliver man jo aldrig for gammel til. Vi har rigtig dygtige folk vi arbejder sammen med, som hjælper os med at udvælge de helt rigtige champagner”

Du finder Apéro her:

Apéro Champagnebar

Sct. Laurentii vej 22

9990 Skagen

Og online på instagram: @apero_hos_bellevue

Hold øje med åbningstider, udvalget af champagner, special arrangementer, mv på Instagram.