• Forside
  • Kultur
  • Skagen Egnsspil lancerer ny sommerforestilling på Kystmuseet Skagen
29 juli, 2022 Kultur

Skagen Egnsspil lancerer ny sommerforestilling på Kystmuseet Skagen

I august måned går Skagen Egnsspil atter på vingerne på Kystmuseet Skagen med sommerforestillingen ”Tilbage igen”.

”Tilbage til Paradis” var titlen på det egnsspil, som Sten Kaalø forfattede til opførelse mellem de historiske huse på Kystmuseet i Skagen i sommeren 2019. Desværre blev landet ramt af en Corona-pandemi, og der har derfor ikke været opført egnsspil siden 2017.

Hvert andet år har Skagen Egnsspilforening tidligere bestræbt sig på at gennemføre et egnsspil på Kystmuseet. To gange har spillet været opført ved Den tilsandede Kirke – senest i 2013 i anledning af Skagens 600- års købstadsjubilæum.

Tilbage igen

I starten af 2022 så det ud til at de nye Corona vacciner havde god effekt mod pandemien, og hermed blev det igen muligt at afholde egnsspil på Kystmuseet Skagen. Nordjyllands Kystmuseum kontaktede derfor formanden for Skagen Egnspilforening Christian Lykke Nielsen for at undersøge om det var muligt at lancere et nyt sommerspil på museet allerede i indeværende år med henblik på at genoptage den gamle tradition.

Det var der heldigvis stor interesse for, så Christian Lykke Nielsen tog fat på at revidere det oprindelige manus sammen med  instruktør Mads-Peter Neumann, og dette års egnsspil med titlen ”Tilbage igen” er en humørfyldt kavalkade af scener, tekster og sange fra flere tidligere egnsspil.

43 nye og garvede egnsspillere, børn og voksne, har øvet sig flittigt de seneste måneder, og alle ser frem til at give publikum en stærk, autentisk og humoristisk oplevelse på Svallerbakken. 

Og der bliver bestemt noget at glæde sig til ifølge Christian Lykke Nielsen, der udtaler:

”Egnsspillet giver en mulighed for at opleve Skagens historie genfortalt i historiske rammer med et glimt i øjet. I år har vi også fået Skagens nye rapper med i truppen, så det giver et nyt musikalsk element i sommerspillet. Vi forventer at der kommer fuldt blus på, så man skal skynde sig at købe billet, da vi i år kun har få forestillinger.”

Sommerspillet ”Tilbage igen” har generalprøve fredag den 5. august kl 16.00, hvor der traditionen tro er nedsatte billetpriser for pensionister. De øvrige 4 sommerforestillinger finder sted den 6.,7 august kl 16.00 samt den 14. august kl 15.00 og 17.00. Billetter kan købes på Kystmuseet Skagen eller online via Kystmuseets hjemmeside.

Den officielle plakat for årets egnsspil.