• Forside
  • Nyheder
  • Skagen Byfond har præmieret årets ejendomme i Skagen og omegn
14 juni, 2023 Nyheder

Skagen Byfond har præmieret årets ejendomme i Skagen og omegn

Skagen Byfond afholdte d. 9 juni årets præmieuddeling på Kappelborg.

Det er 11. gang at byfonden præmierer ejendomme som enten er nybyggede, eller istandsatte og som lever op til deres formålsparagrafs høje krav som lyder således:

At præmiere velrestaurerede ejendomme i by og på land, tilbygninger, facadeændringer, interiører, nybygninger, bygningsdetaljer og lignende.

Følgende ejendommen var indstillet

Bestyrelsen var den 9 maj på tur for at se på kandidater til præmiering. Denne gang var det primært i Skagen og et enkelt emne i Kandestederne.

Tre ejendomme præmieres

Der var mange gode ejendomme som havde forskellige kvaliteter, og bestyrelsen for Skagen Byfond har efterfølgende udvalgt de emner vi vurderede var de bedste, og det var følgende:

Kirkevej 11, Skagen

Krøyersvej 12B, Skagen

Møllevang 4, Skagen

Vores arkitekt Søren Torzen har her begrundet valgene af disse ejendomme:

Kirkevej 11

kirkevej 11 b

Kirkevej 11, er et smukt hus i rødt blankt murværk Restaureringen repræsenterer et eksempel på hvordan man skal bevare Skagens huse med respekt for byens kulturarv.

Det blanke røde murværk er man heldigvis ikke blevet forledt til at pudse eller filtse.

Den røde facade, de hvide vinduer, hvide forskællinger på taget og kalkede murbånd giver huset en enkel detaljering som står i smuk kontrast til en afdæmpet terrasse i sortmalet træ, der formidler overgangen til haverummet.

Krøyersvej 12B

krøyersvej 12b b

Krøyersvej 12B repræsenterer et eksempel på hvordan man kan opføre nye Skagens huse med respekt for byens kulturarv.

Der er foretaget nedrivning af et ældre hus og opført ny villa, hvor der er anvendt gode materialer og i de rigtige proportioner fx vinduer og døre i respekt for det tidligere opførte hus.

Ny opførelsen af denne villa viser, hvad der kan komme ud af at ligge sig op ad den oprindelige bygningsstil ved at udføre en ny villa, som er drømmen om Skagen.

Møllevang 4

møllevang 4 b

Klassisk gulpudset hus med tegltag med hvide forskællinger. Der er anvendt kvalitetsmaterialer hele vejen rundt, med bla enkle og fine belægninger omkring huset.

Møllevang 4 repræsenterer et eksempel på hvordan man kan bevare ikke bare Skagens huse, men også de nære omgivelser på matriklen.

Fremhæves skal renoveringen af gårdrummet, som udgør en træbeklædt påbygning og små udhuse der sammen med et smukt sort plankeværk danner et charmerende og autentisk gårdrum