Skagen Bageri & Café Østerby - Fotograf: Julie Holm Winther fra HW Visuals
Der er dømt fransk elegance med et syrligt twist, når Skagen Bageri & Café hele august måned lancerer en ny, forfriskende torsdagsspecial: lemon meringue croissant. En eksklusiv lækkerbisken, der forener det sprøde håndværk i croissantdejen med den cremede friskhed fra citron – og toppes med en let brændt marengs, som prikken over i’et.
Fra i morgen, torsdag d. 7. august og hver torsdag i august måned vil croissanten være at finde i caféens montre både i Vesterby og Østerby, og der er lagt op til en særlig oplevelse for både lokale og sommergæster med hang til bagværk i særklasse.
Det er tidligere vinder af Den Store Bagedyst Sæþór Kristsson, som har kreeret dette mesterværk og han har længe haft lyst til at arbejde med citron og marengs, og croissantdejen er det perfekte match. Det er let, luftigt og samtidig intenst i smagen – og det passer perfekt til sensommeren i Skagen.
Croissanten består af flere lag smørbagt croissantdej, bagt til perfektion, hvorefter den fyldes med syrlig citroncreme og afsluttes med en luftig, sød marengs, som lige får et kys af flammebrænderen for at give den karameliserede overflade og lette sprødhed.
Det er en dessert i forklædning – men stadig tro mod caféens filosofi om at kombinere god smag med godt håndværk.
Lemon meringue croissanten kan nydes til en kop kaffe på stedet eller tages med ud i solen, og den kan forudbestilles på bageriets hjemmeside (kun Vesterby) eller på tlf. 98 44 13 15, hvis man vil være sikker på, ikke at gå forgæves.
Denne lækkerbisken er i disken hver torsdag i hele august – og kun torsdage – bliver lemon meringue croissanten ikke en del af det faste sortiment. Den skal opleves nu og her.