• Forside
  • Nyheder
  • Sjælden chance: nye rundvisninger i Kongevillaen sat i salg
12 februar, 2024 Nyheder

Sjælden chance: nye rundvisninger i Kongevillaen sat i salg

En rundvisning på Klitgaarden Refugium er ikke mange forundt.

Det hører til sjældenhederne at disse ture arrangeres og når de gør er der kun plads til 10 personer ad gangen.

Nu bliver offentligheden så igen inviteret indenfor for en stund, til et kig ind bag den gamle kongevillas facade.

Det er Klitgaarden Refugium og Toppen af Danmark som i et samarbejde er klar med denne nye omgang rundvisninger henover sommeren

Fire gange i løbet af foråret og sommeren åbner refugiet således atter dørene til en rundvisning i de tidligere kongelige gemakker:

  • 25. April kl. 14.00
  • 25. Maj kl. 10.00
  • 17. Juni kl. 14.00
  • 22. Juli kl. 14.00

De forrige gange der er udbudt billetter til rundvisninger var billetterne væk på ganske kort tid – her snakker vi snarere minutter end timer!

Det er med andre ord med at være hurtig på aftrækkeren hvis du ønsker plads på en af forårets eller sommerens rundvisninger.

Normalt er Klitgaarden Refugium udelukkende forbeholdt forskere og kunstnere, der søger arbejdsro og fordybelse. Men nu får alle andre også mulighed for at opleve ”kongevillaen”, som mange kalder den smukke, gule bygning ved Damstederne i Skagen.

”For mange er Klitgaarden et magisk sted. Sådan har det altid været, og det skal fortsætte med at være sådan. Men vi skal også have en åbning ud mod samfundet og ikke være helt lukket om os selv. Derfor arrangerer vi nu rundvisninger på refugiet, så skawboer og gæster får mulighed for at komme ud og opleve den gamle kongevilla.”

Helle Stenbakken, forstander på Klitgaarden Refugium

En oplevelse med autenticitet

Kongevillaen er stadig den dag i dag indrettet autentisk med møbler fra Kong Christian den X’s tid, hvor Klitgaarden var kongelig sommerresidens. Rundvisningen foregår i alle fællesområder, og hvis der er ledige værelser, bliver det også muligt at se rammerne, som refugiets gæster arbejder i. Rundvisningen slutter med et lille glas på terrassen eller i opholdsstuen, alt efter vejret.

Hver af de fire rundvisninger får et stærkt begrænset antal pladser. Der er nemlig sat et max antal deltagere på 10 personer.

”Det er en ældre bygning med smalle gange, som sætter en begrænsning for, hvor mange personer jeg kan føre rundt. Og så er det naturligvis vigtigt, at vores gæster kan arbejde uforstyrret, for de kommer her for at finde fred og arbejdsro. Jeg synes også, at deltagerne i rundvisningerne skal opleve at være på et refugium, hvor der generelt er meget roligt,” siger Helle Stenbakken.  

Rundvisningerne er arrangeret i samarbejde med Toppen af Danmark, som blandt andet står for alt billetsalg via deres bookingportal.

Billetter til foråret- og sommerens rundvisninger kan købes allerede nu ved at klikke lige her.

Kort og godt om Klitgaarden Refugium

  • Klitgaarden blev opført i 1914 af den daværende Kong Christian den X som privat feriebolig for den kongelige familie.
  • Klitgaarden er tegnet af en af datidens mest kendte arkitekter Ulrik Plesner, som har tegnet adskillige bygninger i Skagen blandt andet Brøndums Hotel.
  • Klitgaarden forblev i kongefamiliens eje frem til 1997, hvor Klitgaarden Fonden købte ejendommen.
  • I dag fungerer Klitgaarden som refugium for kunstnere og forskere. Offentligheden har ikke adgang til refugiet, der ligger ved stranden lige syd for Skagen by.