• Forside
  • Nyheder
  • Scandic Pelagic: Traditionel uddannelse foregår nødvendigvis ikke på skolen
05 april, 2024 Nyheder

Scandic Pelagic: Traditionel uddannelse foregår nødvendigvis ikke på skolen

EUC Nord og Scandic Pelagic har indledt et unikt samarbejde, der flytter industrioperatøruddannelsen ud på virksomheden (Scandic Pelagic) med et set-up, der nytænker måden at gennemføre erhvervsuddannelse på, for voksne. Samtidig med at det viser at ”traditionel” uddannelse ikke altid foregår på skolen.

Mandag den 26. februar 2024 startede 18 medarbejdere fra Scandic Pelagic på erhvervsuddannelsen som industrioperatør i Scandic Pelagics lokaler i Skagen. Som en del af læringsmiljøet, blev der flyttet ”3 fabrikker” fra EUC Nord til Scandic Pelagic. Transporten blev udført med Scandic Pelagic lastbiler.

EUC Nord har allerede et veletableret industrioperatøruddannelsesprogram, der har sit udgangspunkt på skolen i Frederikshavn. Uddannelsen har eksisteret siden 2017 og er løbende blevet videreudviklet, så den i dag står stærkt, og dækker uddannelsesbehovet for hele produktion- og fødevareindustrien i Nordjylland.

Uddannelsen er underlagt Erhvervsuddannelse for voksne (EUV1), og henvender sig til voksne på mindst 25 år med minimum to års relevant erhvervserfaring.

EUV1 uddannelsen til industrioperatør kan gennemføres på 12 uger uden grundforløb og praktik i en virksomhed. Dette er en markant reduktion i forhold til de 1,5 til 2 år, som uddannelsen typisk tager.

Industrioperatøruddannelsen giver en grundlæggende viden om produktion i industrien, der omfatter samarbejde, optimering, betjening og vedligeholdelse af produktionsanlæg og maskiner.

Uddannelsen fokuserer også på energioptimering og kravene til miljømæssige korrekt produktion.

EUC-Nord, Uddannelsesleder Jan Mosbæk Nielsen, udtaler:

”Disse medarbejdere er en uvurderlig kapacitet, når det kommer til at optimere produktionsapparater. Uddannelse giver dem kompetencer til at bidrage til virksomhedens strategiske planlægning. Samarbejdet omkring udflytning og afviklingen af uddannelsen i et stærkt fagligt og fleksibelt fællesskab med Scandic Pelagic, gør forløbet unikt”

Hele tanken om mobilitet i uddannelsen er et vilkår, som er blevet taget op af Scandic Pelagic og grebet af EUC-Nord, og det kan med fordel genbruges af andre virksomheder.

Scandic Pelagic og EUC-Nord mener, at det er vigtigt for virksomhederne, at udfordre den traditionelle måde at tænke uddannelse på, og ved at tænke udenfor de gængse rammer, kan der skabes nye muligheder, og tilpasse uddannelsen til de faktiske behov og udfordringer, som virksomhederne står overfor.

HR-chef på Scandic Pelagic, Susanne Nielsen, udtaler:

”Med uddannelsesmuligheden sætter vi en ny dagsorden for hvordan vi afvikler uddannelse i virksomheden, hvor vi løfter vores medarbejdere fra ufaglært til faglært på 12 uger, en fantastisk investering i både medarbejderens og virksomhedens fremtid.

At uddannelsen er på virksomheden, har flere fordele, vi tilbyder undervisning i en ramme, hvor medarbejdere som ikke har gået i skole længe, føler sig trygge.

Vi kan kombinere det faglige indhold på forløbet med input fra fagpersoner og fagområder på virksomheden som giver os unikke muligheder for at styrke og målrette forløbet”