• Forside
  • Nyheder
  • Sankt Hans på Sønderstrand vender tilbage med kongelig båltaler
09 juni, 2022 Nyheder

Sankt Hans på Sønderstrand vender tilbage med kongelig båltaler

Hendes Kongelig Højhed Prinsesse Marie holder båltalen, når Toppen af Danmark inviterer til Sankt Hans ved Skagens vippefyr. Det kongelige besøg er et blandt flere initiativer, som markerer, at bålet skal være særligt samlende og festligt i 2022 efter to års corona-pause.

Årets Sankt Hans-fest på Sønderstrand i Skagen får fornemt besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, som holder den officielle tale, når det traditionsrige bål bliver tændt på Sankt Hans-aften torsdag den 23. juni 2022. De seneste to år er Skagens traditionsrige Sankt Hans-fest blevet aflyst som følge af covid-19. Men i år får de mange gæster, som samles i Skagen til Sankt Hans, et flot arrangement at vende tilbage til.

”Helt tilbage til Skagensmalernes tid har det været en stolt tradition at fejre Sankt Hans i Skagen. Derfor er vi er ekstremt glade for, at vi igen kan invitere lokale skagboer og gæster fra ind- og udland til at samles på Sønderstrand. Det er meget stemningsfuldt, når tusindvis af gæster synger Drachmanns Midsommervise i bålets skær, og vi er naturligvis stolte over, at Prinsesse Marie med sin tale vil bidrage til at gøre Sankt Hans i 2022 til en særlig mindeværdig aften.”

René Zeeberg, direktør i turistforeningen Toppen af Danmark

Musikalsk midsommer

H.K.H. Prinsesse Marie kommer til Skagen for at deltage i et internationalt symposium på Skagens Kunstmuseer. Prinsessen deltager som særlig kulturrepræsentant for den danske ambassade i Frankrig. Symposiet afholdes i forbindelse med det treårige forskningssamarbejde mellem museet i Skagen og Musée Marmottan Monet i Paris. Ud over den kongelige båltale vil Sankt Hans-gæsterne på Sønderstrand også blive mødt af musikalske toner fra Nordjyske Strygere, sangere fra Klitkoret, pianist Knud-Erik Thrane samt operasanger Jens-Christian Wandt.

”Vi lægger os i selen for at skabe en flot Sankt Hans-aften, som er både traditionen og en prinsesse værdig. Sankt Hans er et af flere store events, som Toppen af Danmark afvikler hen over året for at skabe gode gæsteoplevelser og øge interessen for Skagen uden for de mest populære ferieuger.”

René Zeeberg

Fællesskab på toppen

Han glæder sig over den tilbagevendende opbakning til områdets største Sankt Hans-bål. Ikke alene fra gæsterne, men også lokalt. Børnehaven Pilekrattet laver en heks, som kan sendes til Bloksbjerg, og flere lokale virksomheder er trådt ind i arrangementet med sponsorater.

”Der er en opbakning og lyst til at skabe oplevelser i Skagen, som man ikke møder alle steder. Vi får hele tiden nye medlemmer i turistforeningen, fordi langt de fleste kan se, at arbejdet med at skaffe flere gæster og mere omsætning i området beror på en fælles indsats. Jeg ser frem til, at gæster og lokale igen kan samles om det store bål på Sønderstrand til Sankt Hans.”

René Zeeberg

Sankt Hans på Sønderstrand 2022

  • Nordjyske Strygere og Knud-Erik Thrane spiller ind på pladsen fra kl. 20.30 torsdag den 23. juni 2022.
  • Kl. 21 byder René Zeeberg, direktør i Toppen af Danmark velkommen og overlader scenen til H.K.H. Prinsesse Marie samt aftenens musikalske indslag.
  • Cirka kl. 21.30 bliver Sankt Hans-bålet tændt.
  • Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.
  • Kom i god tid og vær opmærksom på, at der er meget få parkeringspladser i området.
  • Sparekassen Danmark er hovedsponsor på Sankt Hans på Sønderstrand i 2022.
  • Også en stor tak for sponsorstøtte til Estrid og Jørn Hesselholt, Skagen Fiskerestaurant, Skagen Erhvervsforening, Skagens Venner, HTS Arbejdsgiverforeningen Vendsyssel, Frederikshavn Kommune, Skagen Fiskeeksportørforening, Werner Larsson Fiskeeksport A/S, Truck Kompagniet Skagen ApS, Skagen Havns Areallejerforening og LMH.
  • Se det officielle program: www.toppenafdanmark.dk/sankt-hans-i-skagen