• Forside
  • Kultur
  • Sæsonåbning i Skagen Operabio  – med ny præsentator
31 august, 2022 Kultur

Sæsonåbning i Skagen Operabio  – med ny præsentator

Så er det igen blevet tid til operasæsonen i Skagen Bio. hele programmet kan nu ses på www.skagenbio.dk.

Efteråret indledes allerede mandag den 12. september med de populære og muntre toner fra Franz Lehárs kendte operette fra 1905, Den glade enke.

Nogle så måske den moderne 2.0 opsætning på Det Kgl. Teater sidste år, men her er der tale om en originaltro opførelse i Zürich fra 2004, med så kendte sangere som Dagmar Schellenberger (enken) og Piotr Beczala, mens den østrigske stjernedirigent Franz Welser-Möst garanterer for den ægte stemning og for boblende musik.

Mange vil kende arier som ”Da geh´ ich zum Maxim” eller den sentimentale ”Vilja” – de er kun få blandt mange, suppleret med både dans og smægtende valsemusik. Det fremgår tydeligt, at Lehár havde både østrigske og ungarske aner, men at han også var inspireret af Offenbach og den franske belle époque.

Den glade enke, Hanna Glawari, voksede op som fattig pige, men giftede sig til stor rigdom og blev enke efter blot tre dages ægteskab. Nu er hun og formuen stærkt eftertragtet, men hun elsker stadig den grev Danilo, der ikke måtte få hende, da hun var fattig, og som søgte trøst blandt parisiske grisetter. Det kan kun gå én vej: efter mange forviklinger på både den diplomatiske og kærlighedsfronten får de to ægte elskende hinanden. Alt er godt, og formuen kan blive i den ellers konkurstruede lille balkanstat Pontevedro…

Skagen Bio benytter lejligheden til at præsentere både den musikalske oplevelse og den nye præsentator, skawboen og musikkenderen Jens Allan Mose, allerede kl. 19.15. Hele herligheden varer til klokken lidt i 22.