• Forside
  • Erhverv
  • Ruths Hotel løfter branchen til nyt niveau med nye personaleboliger
01 september, 2023 Erhverv

Ruths Hotel løfter branchen til nyt niveau med nye personaleboliger

Senere i dag går første spadestik i jorden, i forbindelse med opførelsen af Ruths Hotels nye personaleboliger. Det er en investering, der skal fremtidssikre kvalitetsniveauet på det anerkendte hotel.

Ruths Hotel har i en årrække arbejdet på projektet, der omhandler opførelsen af personaleboliger til i alt 40-60 medarbejdere.

”En investering i den her størrelse viser et helhjertet commitment til vores medarbejdere og det lokalsamfund, som vi driver virksomhed i.”

Tom Boye, adm. direktør
Oversigt over personaleboligernes placering på den store grund.

De nye boliger skal huse personale, der vælger at flytte til Skagen, hvad enten det er en tidsbegrænset sommerperiode, en flerårig elevplads eller et fast ansættelsesforhold.

”Der er ingen tvivl om, at der er stor rift om kvalificeret arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen. På Ruths Hotel er det kun via et dedikeret personale, at vi kan nå i mål med at levere den ønskede kvalitet. Så det er altafgørende at tiltrække dygtige medarbejdere.”

Tom Boye

Vil gøre Skagen til et endnu mere attraktivt sted at bo og arbejde

Det ligger i Ruths Hotels DNA, at der er en villighed til at opgradere faciliteter ud fra langsigtede behov. Med det forestående byggeprojekt styrkes den proaktive indsats for at udvikle Skagen til et endnu mere attraktivt sted at bo og gøre karriere.

Dette synspunkt bakkes op af Tonny S. Thorup, direktør for Destination NORD;

”Dansk turisme og gastronomi er i rivende udvikling og har en enorm international opmærksomhed. Men man når ikke de gastronomiske højder uden kvalificeret arbejdskraft. Med dette helt ekstraordinære projekt baner Ruths Hotel vejen for at kunne skaffe fremtidens allerdygtigste medarbejdere. Det kommer til at have stor effekt langt ind i fremtiden, ikke mindst for Nordjylland.”

Hvad angår turismeudvikling har Skagen gennem generationer oparbejdet fundamentet for en exceptionel markedsposition, der tiltrækker massevis af gæster fra ind- og udland.

Skagen har desuden udviklet sig til at være en by, der er aktiv året rundt. I den sammenhæng udtaler Tom Boye;

”Det er ikke bare et spørgsmål om at kunne tilbyde vores ansatte overnatning. Vi har en ambition om, at Ruths Hotel skal være en virksomhed, der går forrest, og om muligt løfter branchen til et nyt niveau. Ruths Hotel og Skagen som helhed har et potentiale til at tiltrække fagpersoner med passion for råvarer og gastronomi i særklasse. Det er hele den kultur, som vi ønsker at styrke med det nye projekt.”

Ideel placering

Her ses placeringen af de nye personaleboliger, kontra Ruths Hotels placering.
Grunden som den ser ud i dag, inden byggeriet af de nye personaleboliger påbegyndes.

Placeringen af de nye boliger er Doggerbanke 3 i Gl. Skagen. Herved får beboerne kort afstand til arbejdsplads og indkøbsmuligheder såvel som naturskønne omgivelser med hede, skov og strand.

”Det nye byggeri indgår som en del af en større plan. Som arbejdsplads ønsker vi at være et attraktivt alternativ til dem, der ønsker at dygtiggøre sig i et miljø med høj faglighed og nærhed til naturen. Det gælder både dansk og udenlandsk arbejdskraft. Skagen kan noget særligt, og det vil vi gerne gøre hele verden opmærksom på.”

Tom Boye

Første spadestik

I dag kl. 14.30 igangsættes byggeriet officielt i form af første spadestik med deltagelse af bl.a. Birgit Hansen (borgmester, Frederikshavn Kommune), Mie Krog (bestyrelsesformand, Ruths Hotel) og Tom Boye, (adm. direktør, Ruths Hotel).

Fakta om byggeriet

De nye boliger bygges på Doggerbanke 3, 9990 Skagen. LOOP Architects er totalrådgiver, A&I Rådgivende Ingeniører er ingeniør, Brix & kamp A/S er bygherrerådgiver og Fjordbak Byg A/S er hovedentreprenør.

Matriklen er 5.238 m2. Fordelt på 16 huse er den samlede bebyggelse på 1.428 m2.

Dette inkluderer 10 huse à 90,5 m2 og fire huse à 96 m2 samt et fælleshus på 139,8 m2.

Byggeprojektet er en langsigtet investering for Ruths Hotel med en estimeret pris på minimum DKK 40 mio.

Illustrationer af de kommende personaleboliger

Byggeriet forventes at stå klar i juni 2024