• Forside
  • Nyheder
  • Russisk olie omlastes stadig i Ålbæk bugt med hjælp fra Skagen firma
18 marts, 2022 Nyheder

Russisk olie omlastes stadig i Ålbæk bugt med hjælp fra Skagen firma

På trods af massiv kritik omlastes der stadig russisk olie for flere hundrede millioner i Ålbæk bugt.

Så sent som i tirsdags blev der ifølge TV2 omlastet olie for flere hundrede millioner som nu er på vej videre ud i verden.

Blandt de virksomheder som stadig assisterer og således tjener kassen på omlastningerne er Saga Shipping som har base her i Skagen.

Direktør for Saga Shipping Peter Møller ønsker ikke at udtale sig til nogen medier, men tilføjer blot at man overholder alle regler.

Udover Saga Shipping er det virksomhederne SDK Shipping og L og N Supply Ships som servicere tankskibene i Ålbæk bugt.

Peter Møller fra Saga Shipping har formentligt ret når han siger at de overholder de nuværende love og regler. For på nuværende tidspunkt er der nemlig ikke ande end samvittigheden som sætter en stopper for at servicere skibene med de mange hundrede tusinder liter russisk olie, men det bliver der muligvis snart lavet om på.

Forbud kan være på vej

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og resten af regeringen har siden det kom frem at russisk olie for milliarder omlastes i Ålbæk bugt forsøgt at få de øvrige EU lande med på at lukke havnen for russiske fartøjer.

Et sådan tiltag synes dog stadig at være et godt stykke væk.

Men nu er der imidlertid ved at danne sig et flertal udenom regeringen herhjemme bestående af Venstre, Nye Borgerlige, Enhedslisten, SF, Frie Grønne, alternativet samt de 6 tidligere medlemmer af DF som pt. er løsgængere.

Dermed kan et forbud udenom EU meget vel være på vej.

På trods af at der tegner sig et muligt flertal for et forbud, så ser Regeringen dog stadigvæk det at få hele EU med på et sådan forbud som den eneste løsning.

Kilde: TV2