27 juni, 2022 Nyheder

Præsidentskfte i Skagen Rotary

Torsdag den 16. juni var der præsidentskifte i Skagen Rotary Klub, hvor den afgående præsident for Skagen Rotary Klub aften, Henning Dochweiler overgav præsidentkæden til præsident for klubåret 2022/2023 Kurt Dam Sørensen.

I Skagen er der to Rotaryklubber, en aften- og morgenklub, og på verdensplan er der 1,2 millioner rotarianer i 35.000 klubber, der udfører velgørende og humanitært arbejde over hele verden. Dette netværk af klubber danner Rotary International. Skagen Rotary aften, har 39 medlemmer.

Rotary støtter lokalt

Vi støtter lokalt og er med til at gøre en forskel globalt. Skagen Rotary, har bl.a. doneret renoveringen af Vippefyret, bænke på Kulturhus Kappelborg og de to vartegn med byskilte på Krydstogtkajen og ved indkørslen til Skagen. I øjeblikket deltager medlemmer fra Skagen Rotary Klub i projekt Skolemarken og renovering af kompasrosen på Grenen. I indeværende Rotaryår har klubben doneret kr. 19.000 til Ukraine, underskudsgaranti til koncert i Skagen Kirke i november og i øjeblikket undersøges muligheden for i samarbejde med en Aarhusklub, at støtte en ung ukrainers uddannelse.

Hvad er Rotary

Rotary er et åbent netværk for alle, der gerne vil gøre en forskel lokalt og i verden. Rotary har klubber over hele verden som altid kan besøges af andre rotarianere, der altid bliver budt velkommen som gæst.

Hver år sender Rotary 8000 unge et år på udvekslingsophold i et andet land, heraf op mod 200 danske unge i 19 forskellige lande. Har man et emne der gerne vil på udveksling, kan man tage kontakt til den lokale Rotaryklub, man behøver ikke at være medlem af Rotary for at kunne ansøge.

Rotary International, har i over 35 år på verdensplan stået i spidsen for udryddelse af den stærkt invaliderende sygdom, polio.

Alle er velkommen i Rotary

Rotary er netværk, venskab og fællesskab, der giver stor mulighed for selv at gøre en forskel og deltage i et større fællesskab. Det kan der læses meget mere om på www. Rotary.dk, hvor der også står en henvisning til at melde sig til et besøg i klubben.

Billedtekst: Afgående præsident for Skagen Rotary Klub, Henning Dochweiler har givet præsidentkæden videre til præsident for klubåret 2022/2023 til Kurt Dam Sørensen.