• Forside
  • Kultur
  • Oplev en vandreforestilling i landskabet ved Det Grå Fyr
31 august, 2023 Kultur

Oplev en vandreforestilling i landskabet ved Det Grå Fyr

Hvis man i disse dage går tur ved Det Grå Fyr, vil man muligvis opleve tre dansere og en koreograf, der bevæger sig rundt i landskabet. Det er den Reumert-nominerede koreograf Pernille Garde, der netop nu er i gang med at få styr på de sidste detaljer, før hun har premiere på vandreforestillingen Flydende Landskaber, der kan opleves kl. 19.00 fra den 5.-9. september.

”Flydende Landskaber” er et koreografisk, steds-specifikt værk. Det vil sige, at det er skabt til netop omgivelserne ved Det Grå Fyr. Forestillingen er en del af projektet Metropolis Landskab, som i 2023 har sit tredje og sidste år, hvor kunstnere 10 forskellige steder i landet skaber kunst til, i og om det givne landskab.

– Forestillingen undersøger de elementer, der har formet og stadig bevæger landskabet og mennesker i Skagen; vejr og vind, forvitring, sandflugt, havets bølger, undergrundens bevægelser, kulturelle strømninger og historiske vinde, forklarer koreograf Pernille Garde.

Det smukke og barske landskab udgør forestillingens scenografi. Målet er at skabe et sanseligt, legende og humoristisk univers, hvor de tre performeres kroppe flyder ind og ud af karakterer og udforsker vores forhold til naturen og hinanden med hedelandskabets klitter, bunkere, radarstation og den vidtstrakte himmel som baggrund.

Intet forbliver det samme, alt er i bevægelse, flytter sig, bliver til noget andet over tid, er den overskrift, som Pernille Garde arbejder ud fra sammen med de tre performere Lisbeth Sonne Andersen, Mikkel Alexander Tøttrup og Daniel Norback.

– ”Flydende Landskaber” er fuglenes, materialernes, affaldets og menneskenes rejse i landskabet og sporene, der efterlades over tid, siger Pernille Garde, der håber, at forestillingen blandt andet får publikum til at overveje spørgsmålet: – Hvilke spor ønsker du at efterlade, når du engang forsvinder?

Forestillingen tager 90 minutter. Billetter til 30 kr./stk. fås via Kulturhus Kappelborg.

Medvirkende

Idé, koncept, koreografi, tekst og iscenesættelse: Pernille Garde

Danser, performer og medudvikler: Lisbeth Sonne Andersen

Dansere og performere: Mikkel Alexander Tøttrup og Daniel Norback

Musik og lydkomposition: Mons Niklas Schak

Kostumer og rekvisitter: Åsa Gjerstad

Dramaturgisk og koreografisk konsulent samt medudvikler: Kasper Daugaard Poulsen

Forestillingen skabes i tæt samarbejde med de medvirkende kunstnere

Praktisk information

Forestillingen egner sig desværre ikke til gangbesværede.
Forestillingen gennemføres ved let regnvejr. Medbring venligst paraply.
Påklædning efter vejrforhold. Godt fodtøj anbefales.
Forestillingen er for voksne og unge over 12 år.
Vandringen er 2,5 km.

Billetter: https://kappelborg.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/115486

Foto: Vibe Maria Dahl Andersen