12 april, 2022 Nyheder

Ny fiktionsserie til TV2 optages til dels i Skagen

SF Film Studios er i gang med at planlægge tv-serien ”Oxen” som i store træk foregår her i Frederikshavn Kommune med flere scener i og omkring Skagen.

I den forbindelse har SF Studios ansøgt om 750.000 kr. Hos Frederikshavn Kommune.

Optagelserne til serien starter i august 2022 og serien får premiere på TV2 i 2023.

Det er SF Studios vision, at Frederikshavn Kommune skal skabe en del af rammerne om TV-serien. De arbejder således på at bringe de unikke locationer, de finder i kommunen i fokus i seriens fortælling.

I forbindelse med ansøgningen slår SF Studios især på de afledte effekter der vil følge med.

Seriens budget til første sæson er på ca. 61 mio. kr. SF Film Studios vil i forbindelse med optagelserne have udgifter til location-leje, rekvisitindkøb, lokale statister samt udgifter til forplejning, restaurantbesøg og lokal assistance til filmhold og cast i 5 uger. Dertil kommer diverse daglige udgifter som løbende opstår i forbindelse med en filmproduktion. Alle disse produktionsafgifter vil blive afholdt i Frederikshavn Kommune.

Sf Studios oplyser, at deres direkte forbrug i kommunen er beregnet til ca. 3,1 mio. kr. SF Film Studios oplyser endvidere, at de planlægger, at 21 af deres 65 optagedage skal foregå i Frederikshavn Kommune.

Om serien:

Oxen er en filmatisering af Jens Henrik Jensens bestsellerserie om krigveteranen Niels Oxen.

Det er Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der skal udarbejde film manuskriptet. De 2 står bag bl.a. Rejseholdet, Ørnen og Livvagterne.

Hvis der bevilliges midler til serien, så skal optagelser ske følgende steder: Frederikshavn station, et landsted, Stranden, Skagen, Gl Skagen, Klitlandskaberne syd for Skagen og endelig har selskabet valgt at flytte Niels Oxens hjem til Frederikshavn, hvilket vil sige at de kommer retur i de følgende sæsoner, da det er her Niels Oxen ekskone og barn bor.

SF Film Studio ser et samarbejde med Frederikshavn Kommune som en mulighed for at tage erhvervspraktikanter, bruge lokal assistance til bl.a. at finde de helt rigtige locations