• Forside
  • Erhverv
  • Nu kan endnu flere børn i Frederikshavn Kommune dyrke sine fritidsinteresser
05 juli, 2023 Erhverv

Nu kan endnu flere børn i Frederikshavn Kommune dyrke sine fritidsinteresser

BROEN Frederikshavn modtager stor donation fra EDC Poul Erik Bech Fonden

Fritidsaktiviteter såsom sport, kunst eller musik er for mange børn og unge en kilde til glæde og personlig udvikling. For børn fra familier med trængte midler er fritidsaktiviteter dog ofte en drøm og ikke en realitet. Omkostningerne til medlemskaber, udstyr og deltagergebyrer kan være uoverkommelige for disse familier, hvilket begrænser børn og unge i at få adgang til de mange fordele og glæder, der følger med deltagelsen i fritidsaktiviteter.

BROEN Frederikshavn er én af de frivillige foreninger, der forsøger at hjælpe børn og unge med at dyrke deres fritidsinteresser.

Foreningen har netop modtaget en donation på kr. 50.000 fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Børn fra udsatte familier, der ikke har mulighed for at dyrke deres fritidsinteresser, risikerer ofte at mistrives og føle sig udenfor. Derfor er det helt essentielt, at foreninger som BROEN Frederikshavn gør en stor indsats for at få udsatte børn ud i foreningslivet, hvor de kan indgå i aktive og vigtige, sociale fællesskaber. Terese Hallgreen, Formand i Broen Frederikshavn udtaler:

”Der er fortsat alt for mange udsatte børn og unge i kommunen, hvis familier ikke har de nødvendige ressourcer til, at deres børn kan dyrke fritidsinteresser. BROEN Frederikshavn er en frivillig forening, som netop har til formål at gøre fritidslivet tilgængeligt for alle, og hermed modvirke den ulighed, som der kan være blandt børn og unge i lokalområdet. Således kan vi med donationen fra EDC Poul Erik Bech Fonden gøre en endnu større indsats for at forbedre udsatte børn og unges velvære såvel som sundhed.”

Et fantastisk formål

Peter Bøgil Jensen og Mads Dyhr, partnere i EDC Poul Erik Bech Skagen, stod for overrækkelsen af donationen. De udtrykker stor respekt for foreningens anerkendelsesværdige arbejde med ordene:

”Lokalsamfundet er beriget af indsatsen fra BROEN Frederikshavn, der giver udsatte børn og unge mulighed for at deltage aktivt i fællesskabet. Gennem fritidsaktiviteter skaber de dyrebare, sociale bånd, der styrker trivsel og rustning til fremtiden. Vi er taknemmelige for, at vi med EDC Poul Erik Bech Fonden i ryggen, kan støtte frivillige foreninger som BROEN Frederikshavn, der arbejder for at forbedre børn og unges velvære og sundhed.” 

På landsplan uddeles over en million kroner til BROEN

For femte år i træk yder EDC Poul Erik Bech Fonden en betydelig donation til BROEN Danmarks lokalforeninger. I år har fonden doneret kr. 1,1 mio. fordelt til BROENS lokale foreninger. Direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, Jane Bech, fortæller om baggrunden for at støtte foreningen endnu en gang:

”De frivillige fra BROEN er dybt engagerede og stræber efter, at udsatte børn og unge bliver en del af et positivt fællesskab. Deres hjertevarme indsats er med til at reducere social ulighed og er med til at fremme trivsel og sundhed blandt børn og unge.”

BROEN Danmark hjalp i 2022 6.767 børn og unge til en meningsfuld fritid i gode fællesskaber. Dette er en stigning på ca. 36% siden sidste opgørelse i 2021.

Om EDC Poul Erik Bech Fonden

EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra ejendomsmæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn.