• Forside
  • Nyheder
  • Nordjyske Bank vil give lokale foreninger et velfortjent skulderklap
09 januar, 2023 Nyheder

Nordjyske Bank vil give lokale foreninger et velfortjent skulderklap

Det er nu muligt at nominere lokale foreninger til Nordjyske Banks foreningspris 2023, hvor hele tre foreninger i Region Nordjylland har mulighed for at vinde en samlet pengepræmie på 100.000 kroner. Med den fornemme gevinst ønsker den nordjyske bank at hylde og anerkende de mange frivillige, som dagligt gør en stor indsats for foreningernes medlemmer såvel som lokalsamfundet.

Tilbage i 2019 lancerede Nordjyske Bank foreningsprisen for at belønne de lokale foreninger, som dagligt bidrager til det stærke sammenhold rundt omkring i de nordjyske byer. I den forbindelse har nordjyderne nu mulighed for at indstille og stemme på nordjyske foreninger til foreningsprisen. Ud fra de indstillede foreninger udpeges tre vindere, som modtager en samlet pengepræmie på 100.000 kroner.

“Som lokalbank har vi et stort ønske om at bakke op omkring de mange ildsjæle, som findes i de lokale foreninger. Det store arbejde, som de dagligt udfører, har uden tvivl stor betydning for medlemmernes hverdag og sammenholdet ude i byerne“, fortæller bankdirektør i Nordjyske Bank Claus Andersen og fortsætter:

Vi lever i en tid, hvor det er vigtigt at huske på de mange fællesskabende initiativer, som er etableret i de lokale foreninger. Derfor er det igen i år vigtig at værdsætte det gode og værdifulde foreningsarbejde – og vi glæder os over at kunne hylde de nordjyske foreninger.

Nordjydernes pris

Nordjyderne har stor indflydelse på, hvem der vinder foreningsprisen 2023, da de selv har mulighed for at nominere og stemme på den forening, som de mener har fortjent prisen. Herefter vil de ti foreninger, som har fået flest stemmer, gå videre til finalen sammen med ti yderligere foreninger, som udvælges blandt de indstillede foreninger. De tre endelige vindere af foreningsprisen vil efterfølgende blive udpeget af en uafhængig dommerkomite, som har tilknytning til det nordjyske.

– Det er vigtigt for os, at foreningsprisen er en pris for hele Nordjylland. Derfor er det også centralt, at vinderne bliver udpeget af nordjyder, så det er en pris til nordjyder fra nordjyder. For at have en objektiv vurdering er Nordjyske Bank ikke inde over den endelige udvælgelse af de tre vindere, lyder det fra Claus Andersen.

Man kan indstille og stemme hver dag på foreningerne via hjemmesiden foreningspris.dk indtil fredag den 3. februar kl. 12.00. Vinderne vil blive offentliggjort i løbet af marts 2023.

Dommerkomitéen består i af direktør for Arena Nord i Frederikshavn, Per Hornum Malmberg, advokat og partner hos Hovmøller og Thorup samt formand for Gestus Nord, Karen-Marie Hovmøller, formand for fodboldklubben Fortuna Hjørring, Birgit Christensen, frivillig og ildsjæl i Dybvad, Klaus Nielsen, teaterdirektør på Vendsyssel Teater i Hjørring, Lars Sennels og administrerende direktør i Musikkens Hus i Aalborg, Lasse Rich Henningsen.