30 marts, 2023 Nyheder

Nordjyderne går under jorden hos Escape Skagen

Vil du gerne stoppe eskaleringen af Den Kolde Krig eller hjælpe en gammel guldgraver med at finde sin skjulte skat? Så har du det ligesom mange nordjyder. I løbet af vinteren har Escape Skagen nemlig oplevet voksende interesse fra legebørn i alle aldre fra hele Nordjylland, som har taget turen til Skagen for at prøve kræfter med stedets escape room og udendørsspil.

Escape Skagen har eksisteret i fire år. I starten var det mest skawboere og byens mange turister, som fandt frem til Skagens tidligere, kommunale kommandocentral. Bunkeren huser nu tre spil, som familier, venner eller kolleger kan løse med kreativitet og samarbejde.

“Det virker som om, at nordjyderne først nu opdager, at der findes et escape room i Danmarks nordligste by. Jeg tror, det skyldes, at nyheden har spredt sig mund til mund. Og så selvfølgelig, at vi to år i træk har modtaget Travellers’ Choice Award på TripAdvisor.”

Jakob Skytte, Escape skagen

En af nordjyderne, som har fundet frem til Escape Skagen, er Christian Thellufsen fra Aabybro. Han besøgte for nyligt bunkeren sammen med familien, som valgte spillet, der foregår i Harrys guldmine.

“Rigtig sjov oplevelse for hele familien!! Vi var to voksne med et par teenagere afsted, og det var bare sjovt for alle. Kan klart anbefales, hvis man er på jagt efter en god oplevelse, der er anderledes og meget sjovere end for eksempel et museumsbesøg eller lignende. Kan klart anbefales!!”

Sådan skrev Christian efter familieoplevelsen, og han kvitterede med fem stjerner i anmeldelsen på TripAdvisor.
Der er ikke meget lys i Harrys guldmine, så Christian Thellufsen og familien fra Aabybro måtte løse gåderne i lommelygternes skær, mens uret tikkede ned. Sammen nåede de heldigvis at finde skatten, inden minegangene styrtede sammen. Foto: Escape Skagen.

Gode anmeldelser glæder ejerne

I alt har 106 personer anmeldt Escape Skagen På TripAdvisor. Heraf har 98 kunder givet topkarakteren – excellent – til spillene og værterne i Escape Skagen.

“Noget må vi gøre rigtigt. Vi har bare fået fantastisk respons på spillene og omgivelserne, siger Pia Larsen. Hun er medejer af Escape Skagen og har været med til at designe spillene, som får pulsen op, når gåderne skal løses, mens uret tikker ned.

“Det er utroligt sjovt at se, når familiens yngste medlem har en anden tilgang, og pludselig ser dét, ingen andre kan se. Eller når ’Henrik fra regnskab’ viser nye, kreative sider af sig selv og leger sig frem til løsninger, som bringer holdet videre, synes Pia.”

Pia og Jakob danner også par privat. De har selv to drenge, som har været med på inspirationsture til escape rooms i Danmark, før parrets idéer tog form til Escape Skagen. Foto: Escape Skagen

Efterhånden kommer en tredjedel af gæsterne kørende fra Nordjylland. Det glæder ejerne, at spillene er værd at køre efter.

“Vi kan tilbyde en unik oplevelse – også når årstiden ikke er til en badetur på Sønderstrand eller en fadøl på havnen”, mener Jakob Skytte.

Escape Skagen er etableret i en bunker, som blev bygget under Den Kolde Krig. Den historie er selvfølgelig taget med som tema i et af de to rum. Der er også mulighed for at prøve kræfter med to udendørsspil, der sender spillerne på opdagelse i Skagen by. Spillene har forskellige sværhedsgrader, men kan spilles af alle fra 7 år og opefter.

Meget af inventaret fra den operationelle bunker er genbrugt i koldkrigs-temaet – men da det jo er et escape room, kan remedierne have andre funktioner, end hvad man først tror. Foto: Escape Skagen

Se mere eller book tid på www.escapeskagen.dk og følg Escape Skagen på Facebook.