09 marts, 2022 Nyheder

Naboer blokerer for byggeplaner i Gl. Skagen

På mandagens møde i Plan- og Miljøudvalget skulle politikerne tage stilling til en anmodning fra ejerne af Gimmerhuset i Gl. Skagen.

Ejerne, som sidste år købte huset, som er beliggende ud mod havet og solnedgangspladsen, for 7.350.000,-, ønsker nemlig mere plads end de 110 m2 huset pt. kan prale af.

Derfor havde de i samarbejde med en arkitekt udarbejdet et forslag til et anneks på 66 m2. Dette anneks skulle efter planerne placeres mellem gimmerhuset og timeshare lejlighederne i Dommergården.

Ejerne af de 6 lejligheder i Dommergården var dog ikke helt tilfredse med udsigten til et stort anneks i deres baghave.

De påpegede således at annekset ville føre til en reduceret udsigt fra Dommergårdens lejligheder, samt at bygningen ville overskride den af lokalplanen specificeret maksimale murhøjde. Ydermere mente de at annekset ville skille sig for meget ud, set i forhold til de omkringliggende bygninger.

Forud for mødet i Plan- og Miljøudvalget var det Forvaltningens anbefaling at godkende byggeriet af det store anneks. Dette valgte udvalget dog at modsige – og gav dermed afslag på ansøgningen.

Udvalgsformand Peter E. Nielsen (S) påpeger dog at den forringede udsigt som byggeriet ville påføre ejerne af Dommergården ikke har spillet ind. Udsigt er nemlig ikke beskyttet af lokalplanens bestemmelser.

Derimod giver han ejerne af dommergården ret i, at annekset dels er for stort og dels at det ikke passer ind i omgivelserne.

Gimmerhusets ejere fik dog tilladelse til at opføre en diskret tilbygning på 2 m2 som skal skabe bedre toilet- og badeforhold i huset.