02 august, 2022 Nyheder

Mystisk eftersøgning endte lykkeligt

Mandag aften kl. 21.27 alarmerede en lystsejler om en mindre slæbebåd som lå og drev lidt nordvest for Hirtshals.

Slæbebåden var observeret uden synlig besætning, hvorfor der blev slået alarm.

Hirtshals redningsstation sendte straks deres store båd ud og snart derefter var begge redningsbåde fra Skagen Redningsstation også på vej.

De 2 redningsskibe fra Skagen fik hurtigt følgeskab af et af Søværnets patruljefartøjer som lå ud for Skagen på dette tidspunkt.

Der var således hele 4 både med i eftersøgningen. Men ikke nok med dette, så blev der også sendt 2 helikoptere afsted for at se det hele, samt hjælpe fra luften.

Der var dog ikke det mindste spor af slæbebåden, hvorfor eftersøgningen hurtigt blev indstillet igen.

Det varede dog kun indtil i morges. Her indløb der en alarm kl. 07.16.

Det skulle vise sig at være den selvsamme slæbebåd, som nu var drevet længere mod øst. Båden befandt sig nu kun 12 sømil fra Grenen og drev stadigvæk.

Redderne fra Skagen Redningsstation var hurtigt afsted i FRB08 og var hurtigt fremme ved slæbebåden. Efter at slæbelinen var fastgjort gik turen atter tilbage til Skagen Havn.

Udover lidt bølgegang gik det som smurt og både FRB08 såvel som redderne er nu klar til at rykke ud til næste udkald.

Tilbage står nu spørgsmålet om, hvorfor den ombordværende ikke havde slået alarm forinden. Slæbebåden havde aftenen og natten igennem været drevet forbi eller i nærheden af en række skibe. Alligevel er der ikke slået alarm på hverken den ene eller den anden måde.