10 juli, 2024 Kultur

Musikken forener os midt i en brydningstid

Verdensmusik med dansk accent står på programmet, når duoen Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt giver koncert i Skagen Musik- og Teaterforening, lørdag den 13. juli kl. 16 i Skagen Kirke.

Både geografisk og musikhistorisk kommer Singh og Goldschmidt vidt omkring i deres repertoire. Hver koncert er en ganske enestående og uforudsigelig begivenhed – programmet formes på stedet. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan komme ud af instrumenterne harmonika, obo og klarinet tilsat Henrik Goldschmidts vokal.

Duoen Singh & Goldschmidt har sit udspring i det fredsskabende ensemble The Middle East Peace Orchestra (nu kaldet Middle East Peace Ensemble), som blev stiftet af Henrik Goldschmidt i 2004.

De to musikere går godt i spænd både musikalsk og personligt, og de deler interessen for at bruge musikken til at skabe bedre forståelse mellem verdens folkeslag.

Repertoiret er jødisk og arabisk musik, egne kompositioner, Balkan-musik samt klassiske vær-

ker af bl.a. Carl Nielsen. Singh & Goldschmidt har alle disse traditioner med sig og rører dem sammen i en musikalsk smeltedigel.

Musikken er rytmisk og melodiøs. Den taler til hjertet i lange improvisationer og jiddiske sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Musik- og teaterforeningen lover, at koncertgæsterne bliver musikalsk forført med en perlerække af toner i øret, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer det meste af musikken selv. Henrik Goldschmidt nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer-musik. Anders Singh har indiske

rødder. Han har en solid fundering i Balkan- og sigøjnermusikken og bidrager med et

særligt islæt af verdensmusik.

Man kan forudbestille billetter til denne koncert ved at indbetale prisen (100 kr. for medlemmer af musik- og teaterforeningen, 200 kr. for ikke-medlemmer) til foreningens konto 9008 4562727545 eller MobilePay 126440.